Jälle paberikuhja all

Täna pole ma eriti midagi teinud selles valdkonnas, millega ma peaksin tegelema (st minu tulevik ja eesmärgid). :D

Homme teatatakse ametlikult mu magistritöö võidust. Ja täna on mulle Eestist helistatud ja küsitud andmeid (ei ole pettus, numbrid ja isikud olen kontrollinud). Jah, Rahandusministeerium tahab mulle raha kanda. Aga…

Tekkis küsimus mu maksuresidentsuse kohta. See on Taanis, aga… Mulle meenus, et mul on “paberite ajamine” pooles vinnas. :D Igatahes. Saatsin Maksu- ja Tolliametile selle Vormi R (täidetult ja digiallkirjastatult).

Siis vaatasin, et Haigekassa on märkinud mu elukohaks Taani adressi (see on hea, nad võtavadki andmed otse Rahvastikuregistrist).

Kirjutasin oma perearstile Eestis. Teavitasin teda, et olen välismaale kolinud. Ma ei tea, kas see informatsioon on neile oluline või mitte. Vast saan teada.

Tahtsin kindluse mõttes kontrollida, kas olen ikka Taani maksuresident. Tahtsin neile kirja saata, aga ma ei saanud sellega hakkama, sest ei valda pisavalt taani keelt ja seal tuleb valida kirja teema. See jääb veel ootama.

***

Natuke tegin jõulu-värki ka. Kudusin väikseid sokke aknale ja panin kommid sisse. Ja hakkasin kirikut ka kuduma. Täitsin kividega, natuke konarlik ja naljakas kirik tuli. Tegelikult on ainult kirikutorn valmis, aga… Plaanin kiiremaskorras selle projekti lõpetada ja siis hakata aktiivselt tegelema nende asjadega, millega ma pean tegelema.

***

Nüüd püüan paika panna, kus ma olen. :D Selles mõttes, et kaardistada oma poolikud projektid ära ja siis teha mingi plaan, kuidas hakata liikuma oma eesmärkide suunas.

Hommikune ärkamine on raske. Kui kohustust pole ärgata, siis ei saa ma end üles. Ikks luban endale selle “natuke veel”. Aga kui mul oli vaja ärgata kell 6:00, siis olin krapsti voodist püsti. :D

***

Täna oli imeline hommik jooksmiseks, aga ma ei kasutanud seda. Ma polegi uurinud kui kauaks seda kevadist ilma jääb.

Eile avastasin, et kosumisega on mu näpud ka vist paksemaks läinud. Panin ühe sõrmuse sõrme ja ei saanud seda enam ära. Õnneks seep ja külmvesi aitas, aga ma ehmatasin koledasti ära. :D

***

Kass tahab oma konservi teist poolt. Õhtul on koeraga jalutamine. Jah, minu tavline programm.

***

Googeldasin enda nime. Silmasin, et Mainori lõpetamise cum laude on avalikustatud. Aga muud põnevat ma sealt ei leidnud. Gümnaasiumi lõpetamise puhul sain mingit stipendiumit (ühekordne), see oli kunagi avalik, aga nüüd on juba aegunud info. Aga tegelikult tahtsin ma uurida, kas minu magistritöö võit on juba avalik, aga veel mitte. Homme kuulutatakse välja, seega homme või ülehomme äkke. :D

***

Ma ei saa aru sellest FB mängudest. Vahel saan kutseid mingitele mängudele. Üks kord vend kutsus, siis üks venna sõber kutsus ja nüüd kutsus mu endine klassivend. Kui vend kutsus või tema sõber, siis ma mõtlesin, et neil on igav ja igavusest vajutasid nuppu. Aga klassivenna kuset nähes mõtlesin, et FB teeb ise seda. Äärmisel juhul tegi ta vea. Ta kutsus mind pokkerit mängima. Me pole vist kunagi rääkinud. Ahjaa, koolis ta lahendas ristsõna vahetunni ajal ja siis küsis minult keemiliste elementide nimetusi (ladinakeelseid) ja lühendeid (mida ma enamasti teadsin) (hõbeda puhul ma pakkusin, et see on argantium (aga on hoopis argentum) ja siis sõna “lell” (küsimus oli vist, et kuidas nimetatakse isa venda või midagi sellist). Muidugi avaldas see muljet, sest ma peast ütlesin ja nende asjadega polnud ma ammu tegelenud (keemilisteelementidega). :D

Mataõps oli ka seal ja ütles, et näed tüdruk on tugev nii reaalainetes ja oskab hästi kirjutada (olin kirjutanud usuõpetuse tunnis essee “uskumise” kohta ja see olevat olnud isegi parem, kui ülikooli sisseastujate kirjatükid (oletan, et teoloogia erialal). Aga see oli mu teine õnnestunud kirjatükk.

Esimene oli üks artikkel, mille ma kirjutasin seoses vanemate välismaale kolimise kohta. See oli mu eesti keele õpetaja lemmik.

Huvitav on see, et kumbagi kirjatükki mul enam pole. Ma ei tea, mida ma sinna kirjutasin. Kui oleks, siis kindlasti oleksid need selles blogis esitatud. :D (Püüan oma kõrvu paitada, et ma ennast nii väikse ja amituna ei tunneks.) :D

Kuid üldiselt polnud keeled mu tugevaks küljeks.

***

Aga lähen nüüd asjalike asjadega tegelema. Lähen ja vaatan MTV-d. :D

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>