Minny on kuri

Minny on kuri ja püha (Minny) viha täis.

Täna tahtsin esitada tuludeklaratsiooni. Ma küll ei ole enam Eesti maksuresident, aga kuna ma sain sealt natuke tulu, siis ma pean ka Eestis selle deklari esitama.

Hakkasin siis seda tegema. Aga ei saagi hakkama. Kõik olen ära täitnud. Kirjutanud kuupäeva kuna olin maksuresident ja kontonumbrit olen mitu korda sisse toksinud, aga kinnita nuppu vajutades ei toimi midagi.

Ma siin kakun juba juukseid peast välja. Terve päev kulub selleks, et vajutada “kinnita” nuppu. Ma ei saagi aru, kas viga on minu ID-kaardis või selle lugejas või internetis või arvutis. Mõistus on juba täiega otsas.

Proovin siis veel ühe korra.

Lugesin, et hr. Andres Arrak sai vihaseks, kui tahtis mingit pangaülekannet teha. Siis ma ei saanud aru, miks ta nii vihane oli. Aga nüüd ma täitsa mõistan teda. Ma teeksin oma ajaga midagi muud, kui klõpsin mingit “Kinnita” nuppu. Mis selle IT-ndusega juhtus? Enam ei jõuta palka maksta ja kutid streigivad. Tavaline inimene peab siis kannatama ja selle arvutiga maadlema.

Tere IT-riik. No tõesti.

***

Näen, et mulle tahetakse tulumaksu tagastada. Mõni oleks vist sellepärast õnnelik “free money“. Aga mulle tundub, et minu jaoks tähendab see seda, et tulumaksu pean maksma siin Taanis. :D Ja see on oluliselt suurem summa kui see, mille ma tagasi saan. Juhhuu… :D

See piiri-ülene maksu-värk on mulle veel parajaks pähliks. Aga mis seal ikka… Tasa ja targu, küll ma asja selgeks saan.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>