Hej ven eller veninde

Hea lause jäi silma.

“Seega ära võrdle ennast teistega nende väliste näitajate põhjal.”

http://tervis.postimees.ee/3640783/need-nipid-aitavad-iga-paev-onnelik-olla

Lisaks oli seal kirjas, et iga õhtu mõelda 4-10 asja, mis päeva jooksul hästi oli või läks. Ma olin selle tehnika juba unustanud. Mul piisas ka ühe asja meenutamisest. Tavaliselt ma ju laidan ja kirun ennast, seega pärast pikka enese maha tegemist tõstab enese kiitmine mind taevasse. :D

***

Aga jah… olen jälle samas ummiskus, kuhu ma ikka ja jälle satun. “Mida mina tahan, vajan, soovin? Mida minu ema tahab? Mida ma siis tegema peaksin?” :D Ma tean, et olen mitmeid kordi selle probleemi üle mõtisklenud ja olen ka lahenduse leidnud või olen sellest üle saanud, aga ma ei mäleta kuidas.

Täna ma mõtlesin ka ühe hea lause välja… Midagi sellist, et mul on õigus puhata ja teha asju omas tempos. Ma ei peaks piinlikkust tundma selle pärast, et ma ei jaksa midagi teha või et ma olen laisk. (Laisk kellegi teise pilgu läbi.)

***

Püüan siis jälle end joonele saada. Emotsionaalses mõttes. :)

Kael on kange ja selg ka valutab. Tuleks vist natuke end venitada. Kohe lähen teen ära, siis on tehtud.

Sain vist jälile oma häirivate unenägude põhjusele, ärritajale. Ma arvan, et see Eestis käik oli põhjuseks. Elasin seda reisi ja kiirustamist uuesti läbi. Nt täna öösel nägin ka unes, et olin Eestis ja olin oma kassi sinna kaasa võtnud. Hakkasin tagasi tulema ja siis murdsin pead, et kuidas ma selle kassi lennukisse saan. :D Lõpuks jõudsin järeldusele, et see on uni ja lõin käega. Otsustasin kassi sinna jätta, sest see oli uni. (Oleksin võinud ju kassi seljakotti panna ja kaasa võtta. Unes on ju kõik võimalik. :D Aga näed, ei tulnud selle peale.

Täna oli juba parem ärgata. Nagu oleksin suure probleemi ära lahendanud. :D (Unenägude nägemise põhjus ja see kass.)

***

S-le ei meeldi, et mind uude klassi viiakse. Talle ei meeldi, et ma nii palju õpin, aga ma mõtlen, siis saaksin selle kooliga ühele poole ja jaaksin end täielikult pühendada rahateenimisele.

S tahab, et ma hakkaksin turul käima. Rääkis, et laupäeviti, aga kardan, et varsti arvab ta, et ma peaksin seal olema ka pühapäeviti. Mulle see mõte ei meeldi. Mulle ei meeldi müümine ja see kõlas nagu kohustus ja ma pole valmis taanlastega suhtlema. Mul ei ole S-i äriga mingit kontakti tekkinud. Mul on täiega suva kõigest.

Mõnikord mulle tundub, et S ei tee vahet minul ja endal. Ta ei saa aru, kust algan mina (minu tahe) ja kus lõppeb tema (tema tahe). Minu jaoks natuke ebamugavad olukorrad. Pean end kehtestama, kuid mul ei õnnestu see eriti.

***

Eile või üleeile oli mul väga ebamugav tunne, paha tunne oli. Hakkasin analüüsima, et miks. Jõudsin selleni, et ma tundsin kohustust teha midagi, mida ma teha ei tahtnud. Sellised olukorrad imevad mu energiast tühjaks ja ma ei saa terve päeva jooksul midagi tehtud. Ja siis hakkan ma õhtul end veelgi tümitama ja halvustama, et olen mõttetu, et ei suuda midagi teha.

Teinekord on raske jääda eriarvamusele. Lubada endal puhata ja nautida puhkamist, kurjade etteheitvate pilkude all või etteheitvate sõnade laviini all. Need on vist need olukorrad, kus (enamasti poiss-soost) teismelised asju lõhuvad, karjuvad, sõimavad ja muud jama kokku keeravad… Minul tekib sellistel hetkedel tahtmine kuhugi vaiksesse nurka ära minna. Kuulata muusikat ja tunda end üksi. :D Ma pole seda veel teinud, jooksmas pole ka käinud. Aga võib-olla peaksin tegema. Ei saa lasta ju pingetel koguneda. Sedaviisi võin ma ju plahvatada. :D

***

S jõuab varsti koju. Seega pean tegema näo, et mul on hullult palju tegemist. Ei loheta üldse. :D

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>