Nõu?

Minu mure on see, et täitsa raske on emaga koos elada. Ma ei saa aru, kas asi on minus või temas või mõlemas.

Öeldakse ju, et asi on alati endas, ise kujundatakse olukorrad. Ma võiksin sellega täitsa nõus olla, aga ma lihtsalt ei oska olukorda muuta. Ma ei tea, mida ma valesti teen.

Ma püüan olla rõõmsameelne ja mitte masetseda. Töö sai otsa, hoidsin pea püsti ja püüdsin olla positiivne. Mõtlen, et küll tööd varsti juurde tuleb, siis saan jälle tööle. Praegu on mul rohkem aega, siis õpin rohkem, teen sporti, taastan oma selga…

Aga S-i see justkui häirib, et ma nii rahulik olen. Ta muudkui surgib mu kallal. “Kas sa oled juba kirjutanud sinna ettevõttesse, mis Dorte saatis?” – See tundub küsimusena, aga see kõlab nagu, “miks sa juba ei ole sinna kirjutanud, mida sa päeval tegid?”

“Töö sai otsa. Kas sa oled töövahendusettevõttele teatanud, et töö sai otsa? Kas nad juba pakkusid sulle uut tööd? Nad peavad sulle tööd pakkuma, sest kui nad seda ei tee, siis peavad nad su päeva kinni maksma. Kas nad juba helistasid sulle? Kas sa olid terve päeva telefoni jures? Äkki su telefon on katki ja sulle ei saa helistada? Miks sa mulle ei vastanud kohe? Kas su telefon ei helisenud? Äkki sulle oleks tööd pakutud ja nüüd ei saadud sind kätte?” jne…

Ma ei tea, kas viga on minus, aga ma läksin kohe päris närvi. Ma püüdsin rahulikuks jääda. Ma ütlesin, et ta ajab mind kohe väga kurjaks sellise jutuga. Mulle üldse ei meeldi rahast rääkida. Mind ajab kurjaks see raha taga jooksmine. Iga kopika taga ajamine.

Kui ma talle ütlesin seda. Siis ta küsis, et kas ma arvan, et tema tahab minu raha. Ma ei osanud kohe kuidagi reageerida. Esiteks, mul on sugavalt kama, kas ta tahab mu raha, ma annaks talle nagunii kõik, mis mul on. Seega see pole (poleks) probleem.

Mina ei mõista, miks ta nii paaniliselt mingeid kopikaid taga ajab. Kui ta ise seda ei taha, siis miks, kelle jaoks… Ta teab, et ma raha ei kuluta ja see kopitab mul kapis või pangaarvel. Kas ta tunneb end paremini, kui seal kopitaks paar-sada krooni rohkem?

Ma olen täiesti segaduses.

Eile tegin kodust tööd (kooli jaoks) ja see ajas ka teda närvi. Tujutses ja tegi nägusid. Ta ei taha, et ma koolis käiksin ja keelt õpiksin. Ma pean neid kopikaid meeleheitlikult taga ajama. Kusjuures meeleheide ja paaniks on olulised. Ma ei või olla chill ja rahulik ja nautide seda kopika kogumise protsessi.

***

Tal oli meeletu valu näha mu palgalehte. Miks ma nii vähe raha sain. Seal oli see 55%. Ega ma ei tea ju asjast suurt midagi, see on mu esimene palgaleht (tema on saanud selliseid 7-11 aastat). Ta küsib minu käest, et mis see on? Mis maks see on? Mida see endas sisaldab? Ma olin jälle segaduses. Ma eeldasin, et tema teab, sest tema on sellise paberiga aastaid kokku puutunud. Mina vaid eeldasin, et tulumaks.

***

Viimasel ajal on ta nii vingus ja vihane. Ma saan aru, et tal on palju tööd ja stress. Ma püüan ise rahulikum olla ja kannatlikum ja mõistvam, aga kohati ma ei suuda.

Olen mõelnud, et peaksin lugema õpikut meestele, et kuidas rahulolematu naisega ümber käia. Aga ma pole sellist õpikut veel leidnud.

Ma tõesti tahaksin temaga ilusti läbi saada need neli aastakest veel (loodan, et sellest ajast piisab, et endale algkapital koguda, et oma elu peale minna). Kuid ma kohe kuidagi ei oska. Ma ei tea, mida ma tegema peaksin.

Temale meelejärele olemine pole võimalik. Esiteks pole võimalik teha kõiki asju, mida tema soovib (lihtsalt need on ilmvõimatud), lisaks on mul endal ka kohustusi. Ma ei saa 100% tema teenistuses olla. Ja kui ma olen tubli, siis ta tõstab automaatselt ootusi ja eeldusi 100%, seega ma olen üsna varsti täiesti läbi põlenud, zombistunud. (Lülitan oma mõtlemise välja ja hakkan vaid käske täitma.)

***

Ma püüan kasutada taktikat, et ütlen talle, kui ma hakkan närvi minema. Ma eiran teda, kui ta hakkab draamat üles kergitama või minus paanikat tekitama.

Ma mõtlesin ka, et miks mind mõjutab tema tujutsemine või see, mis ta ütleb. Ma jõudsin järeldusele, et see vana mina on ikka veel alles. Ma tahan talle meelejärele olla ja tahan, et ta minu üle uhkust saaks tunda ja siis automaatselt teen nii nagu ta ütleb ja kui ta väljendab pettumust või midagi, siis see läheb mulle korda.

Seega, peaksin ma rohkem endale korrutama, et mina olen mina ja teen nii nagu mina õigeks pean. Tema pole eksimatu ja tema ei tunne mind. Tegelikult ei tunne ta mind kohe üldse.

***

Vahel on tunne, et ta kardab, et ma jäängi loorberitele puhkama. Aga see pole nii. Mul käib ikka kõik nagu hooti. Noh, natuke olen nukkuvas asendis ja siis järsku tuleb kusagilt motivatsioon ja julgus ja siis lähen ja teen. Mingi aja pärast tuleb jälle see paus ja pärast ma jälle pingutan kõvasti.

Ma ei ole stabiilne. Ma olen äärmustest-äärmustesse. Ja selline ma olen. Ma usun, et väga raske on sellise miuga leppida, aga oleks väga kena kui ta harjuks minuga ja minu eripäraga.

Mina püüan tema äripäradega harjuda. Ma ei heida talle ette, kui ta TV-d vaatab. Ma ei heida talle ette, kui ma olen mitu päeva järjest mõlemad koera-jalutamised enda peale võtnud. See on olnud minu otsus ja tema elab oma elu. Kui ta arvab, et ta tahab TV-d vaadata, siis las ta vaatab. See on tema aeg ja tema rutiin, tema mahalaadimise moment.

Minul on minu mahalaadimise rutiinid ja soovid ja muud värgid.

***

Täna tegin oma jooksu jalanõudest pilti ja mu karvased monky-jalad jäid ka peale. mõtlen, kas ma neid demonstreerin siin või mitte. :D

Täna jooksin 1 h ja 2 min, see oli rekord. See füüsiline töö ja päev-otsa jalgadel olemine aitab ikka tohutult. Kusjuures ei olnud midagi väga pingutust nõudev. Noh, rääkida ma ei saaks joostes, seega ma ikka liialt pingutan, aga päris “keel vestil” ka polnud.

Vaatasin, et kui minu eesmärgiks oleks joosta u 11 km/h (nagu S-i töökaaslase sporditütar), siis peaksin ma jooksma 11 minutit kiiremini. Ma ei tea, kas ma arvutused õigesti tegin, aga noh umbes.

Ei tundu just palju, aga ma olen aega muutnud, siin paar minutit, aga selleks olen palju teinud. Ma arvan, et ma peaksin samas tempos jooksma, aga ilma jalutamise sektoriteta. Kuid seda ma ei jaksa. Olen ikka algaja. :D Minu jaoks on jooksmine mõtete korda seadmine ja vere-vedelamaks keetmine ning seda ma saan praeguse tempoga ka. Seega, jätkan samas vaimus ja see 11 km/h on lihtsalt üks näit. Ei ole minu eesmärk. :D

***

Heikist ka. Olen kade. Tal on jälle üli-üli naine. Noh, oma kibestusest viskaks talle ninale, et raisk kekutab naise varaga, aga endal on tal vaid ripendav rõõmupulk ja alimendid lapsele (st tal on kohustus maksta). Muud midagi. Aga noh… Las mu kibestumus olla.

Hea partii omamine on ju ka võit. Mul on selle koha peal tühjus. Ei miskit. Pole ma ise, ei tea, mis ja pole mul ka kaaslast, kelle varaga ja tiitlitega kekutada. Seega…

Seega, olen ma lihtsalt kade. :D Aga püüan keskenduda enda elule ja jätan ta sinna idülllilisse naiste ja eksnaiste ja ekshaaremi mõnusasse lompi mõnulema. :D Mina liigun tasakesi edasi, teen endale väikse, vaikse, sooja lombi ja mõnulen siin. Väikse kollase vannipardi panen ka veele loksuma. :D Ja kõrrega teen mulle… :D Ok, läksin juba mõtetega lendama.

Aga jah… Alustan oma kohustustega. Täna õhtul lähen kooli. Nii harjumatu on mõelda, et õhtul kooli. :D Aga tavaliselt 1-2 nädalaga saan end rutiini. Loodan, et nüüd läheb sammuti.

Aga kõike mõnusat minu blogi lugejatele. :D

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

4 kommentaari postitusele Nõu?

 1. äärelinna rohutirts kirjutab:

  Arvatavasti tahab ema sind iseseisvaks saada! Aastast aastasse sa muudkui “püüad ja kohe-kohe ja varsti saab ja juhtub ja tuleb” miski,mis paistab, ei tule ka loodetud nelja aasta pärast.Ausalt.Sa paistad oma blogi põhjal elukutselise ootaja-lootjana.Ise olen samal liinil paar aastakümmet.USU,SEE EI MUUTU KUNAGI.Sa pead ennast ikka korralikult ümber programmeerima!Kes sind selles aitaks, ma küll ei tea…

 2. Roland kirjutab:

  Mul on teatud teadmised ja suhtumised, mis mind ajavad Sinu juures närvi. Ma tean Sinu võimeid. Samas, see, mida olen lugenud, siis enamasti ma mõistan Sinu ema. Miks? Mul on isa, kes pole kunagi teeninud suurt raha, kuna tal on loll suhtumine teatud asjades, suhtumine, mis on Sinule ka omane. Ma tahtsin oma isa teatud asjadesse kaasata, kuna ma niikuinii maksan kõikide tema suurte kulutuste eest. See oli jube suur viga. Eriti, kuna andsin tal vaba voli tegutseda. Ma pean isa kulusid ainuüksi kinni maksma rohkem mõnes päevas, kui keskmine inimene palka saab kuus.

  Nüüd sai mingigi piirang tehtud. Ta ei saa aru, et luksusklassi mersu tuleb koheselt ära anda. Ei, tema töötleb oma pilte ja videoid ning on rahul.

  Seega, lähen teisest poolest septembrist puhkusele ning kui saan oma tahtmise peamistes punktides, siis jätkan tööl ja saan valida, kuidas ja milleks asju teen ning Sinule tehtud pakkumine jääb jõusse. Ma tean Sinu võimeid, lepin Sinu vigadega. Sina pead olema töötahet täis ning A-le ei tohi külge lüüa.

 3. äärelinna rohutirts kirjutab:

  Ei saa tähelepanuta jätta tänast Murutari-muti meheotsimise juttu kuskil “Elutark”-as. “Kati Saara Vatmann kirjutab, kuidas ta kolme tutvusportaali kontod tegi ja mis edasi sai” .Teadupärast on see ka sul üks valupunkt–kaaslane.Ma küll ei leia kokkupuutepunkte Murutariga, aga loodan, et mõistad:ära näe vaeva portaalide ja date-tutvustega,veel enam—moslemihingedega! Ennem leiad kellegi koerajalutamise radadelt. Sa p e a d ennast kuidagi moodi muutma! Väga paljudes asjades.Midagi oma peas ringi tegema,korrigeerima.Mul endal sai n.ö. elu enne otsa,kui ma selle tõdemuseni jõudsin,sestap ei hakka ka sulle nõu andma,mis ja kus ja kuidas. Selleks on sul endal veel küllalt aega,aga startida tuleks juba küll.

 4. Roland kirjutab:

  Uskumatu, aga ma esimest korda näen, et äärelinna rohutirts midagi tarka kirjutas. Kroonika leheküljed muidugi väga veenvad pole.

  Muidugi aja kõik moslemite kaela. 1,7 miljardit inimest on moslemi usku, aga vaevalt enamuse jaoks on unistus end õhkida Allahi nimel… On normaalseid moslemaid ja on lollakaid feministe – tapame kõik ära? Kuna Minny on ettevaatlik naine, siis moslem ei saa talle lähedale. Oht on stranger-dangeriga loodusesse põrutada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>