Kui mõtled, et kõik on halvasti…

Tuleb tunnistada, et täna hommikul olin üsna nukker. Eelmisel nädalal oli tööd vaid reedel, teised päevad olin kodus. (Üleelmisel nädalal sain töötada kaks päeva).

Eile sain töötada ja pärast tööd helistati töövahendusettevõttest, et tööd rohkem pole ja ei tea, kas kahe nädala jooksul üldse midagi tuleb. S oli mul kõrval ja tema haput nägu oli raske näha. Tööd pole, siis raha ka ei tule.

Eile püüdsin pea püsti hoida, aga täna hommikul olin juba päris nukker. S rääkis eile, et oleks hea, kui ma oma kulud ise maksaksin. Jah, ma annaksin nagunii kogu raha talle, aga tema ideega ma annaks kogu raha talle ja jääksin veel võlgu. See on mulle kulukam.

Oma väga kõikuvast palgast saaksin maksta kassitoidu, kassiliiva, oma tarbeks (hügieen ja toit, aga mitte S-i toidukulutustest pool – nt mina söön ka hallitanud saia, aga tema käseb 5 päeva vana saia koerale anda, sest see on vana)… Aga, nt auto-kulusid ma ei saa oma palgast maksta. Mul ei jää nii palju üle. Ma kasutan tema autot, sellel on järelmaks, st iga kuu 1144 krooni, kindlustus, aga see on koos maja kindlustusega, seega ma ei tea, kui palju sealt autole läheb. Siis kütus, aga sellega on nii ja naa… Ametiühingut tuleks ka maksta, selleks ma hoian arvel raha. Kusjuures, õigus ametiühingu hüvedele tekib alles aasta pärast ja kui olen teatud hulga tunde töötanud. Seega mina võib-olla maksan kaks aastat, enne kui hüvesid saan. Sweet heaoluühiskond. Aga ikka ei kurda, sest ükskord tulevikus hakkab mul ka hästi minema. :D (Kui taanlased ja pagulased toidetud, siis äkki saan ka midagi.)

Ma töötan nii kaugel ja riigile maksan 55% palgast. Seega oma 7,4 tunnist tööst (koos pausidega 8), annan ma riigile ca 4 tundi, 1 tund läheb kütusele ja seega 3 tunni raha jääb minu kuludeks – ametiühing, kindlustus, autoliising (1144 krooni kuus + 310 krooni kaks korda aastas automaks) või vanem auto (6500 krooni, aga 1500 kaks korda aastas automaks ja tolle kindlustus on ca 500 krooni kuus)… kass (liiv, söök), minu hügieen (aga s.o köömes teiste kulude juures), pool maja laenu (rendina), maja kütmine (S nõuab, et põranda soojendus vannitoas oleks sees, ma saaks ilma, aga mina vajan igapäev pesemist, S mitte), söök…

Ma ei hakka täpsemalt vaatama. Igaljuhul, iga kuu mu võlg S-i kasvaks, kasvab. Ma enam ei ole suurendanud tema laenu summat (mulle). Ma olen andnud kogu oma raha talle. See on olnud oluliselt vähem, kui need kulud, aga… Noh, ma mõtlesin, et kui ma olin beebi, siis olin ka tema kulul ju. :D

Oleneb, kuidas kulusid vaadata. Majalaen oleks tal ikka sama, minust olemasolust see ei sõltu. Maja küttekulu oleks ka enam-vähem sama. Elektrit ja vett läheb rohkem. Samas koeraga käin ma pooled korrad väljas ja vahel käin kõik korrad.

Jälle see raha, eks ole. :D

Ükskõik, kuidas ma arvutan, igaljuhul olen ma terve elu emale võlgu… Ma enam ei arvuta. Tegutsen kõhutunde järgi. :D

***

Tegelikult ei tahtnud ma üldse kurta.

Tahtsin kirjutada, et vahel on tunne, et kõik on halvasti. Kuid, siis järsku tuleb hea sõnum. Nt mina sain sõnumi, et homme saan tööle minna. See on ka imelik. Kui ma käin terve päev telefon näpuvahel, siis ei helista keegi. Aga kui ma jätan telefoni vedelema, siis kohe helistatakse. Või siis kool… Täna lähen kooli ja homme saan tööle minna, eelmine kord oli sama teema. Ehk siis, mina keskendun koolile, ei mõtle töö ega raha peale ja siis see tuleb.

Tundub naiivne, aga justkui töötab. Mina usun, et töötab ja seega praktiseerin seda. :D

***

Tööga on ka nii, et kui ma mõtlen, et tore on seal viibida ja kuulata taani keelt ja näha uusi tooteid. Treenin end kiiremaks. See kõik on nii põnev. Ma naudin neid hommikusi tööle sõitmisi, kuulan muusikat. Sõidan läbi Thy Nationalpark-i, nii ilus vaade. Väiksed mäekesed, päike tõuseb, isegi merd näen mõnes kohas… Tore.

Nüüd korraks mõtlesin rahale. Mitu tundi oma tööst annan riigile jne… Siis kadus küll sära mu silmist, aga… Las minna. Ma ei hakka kopikaid lugema, püüan vaadata suuremat pilti.

  1. Ma saan kodust välja.
  2. Kümblen taani keeles.
  3. Tuleb väike kopikas.
  4. Saan S-st eemale, mõneks tunniks.
  5. Saan kogemust, kogun pensioni.
  6. ja kõik need teised asjad, mis praegu ei meenu…

***

Eile olin jutukas, see jutlemise koht. Ühe isikuga sobis jutt, seega saime FB sõpradeks. Vahel tahaks kellegagi rääkida ja eesti keeles ilma negatiivsuseta… Kindlasti sumbub see varsti, aga noh… Läks nii. :D Igatahes, ma küsisin temalt, kas tal FB aktiivseid sõpru on, selliseid, kes palju postitavad ja like-vad. Ta jäi sõnakehvaks. Nüüd vaatan, et tema on üks neist. :D

***

Täna on õhtul kool. Eelmine nädal ma ei jõudnud raamatut kirjutada, seega tuleb sellel nädalal kaks korda kirjutada. :D

***

See postitus läks aia taha. Segane postitus on.

***

Vaikselt-vaikselt, aga ikkagi tähtede poole. ;)

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>