Rahajuttu ka natuke

Siin Taanis ei tasu väga rabeleda, ma viitan sellele, et ei tasu väga suuri summasid teenida (astmeline tulumaks – edukamaid, tublimaid karistatakse suurema maksumääraga).

Mind on nimetatud lolliks, et kolisin Taani ja töötan tootmises (lihttööline) jne… Aga…

Eelmisel aastal töötasin ma pool aastat. Sain siinsetes oludes miinimumpalka (alguses maksin natuke kõrgemat tulumaksu ka)… Siin saab tulumaksudeklaratsiooniga sõidukulude kompensatsiooni. Mul on tööle 60 km üks ots… Ühesõnaga… Ma sain tulumaksu tagasi 24000 DKK, s.o 3200 EUR.

Mu ema on töötanud mitmel kohal ja rabelenud mitmel rindel, tema sai tagasi 3000 DKK, s.o 400 EUR.

Minu arvestuste kohaselt on minu palk siin ca 1400 EUR kuus. Siin elades ei maksa ma elamise eest, süüa ei pea tegema, alati on võtta inimene, kes kassil silma peal hoiab, seega on mul vabadus kiiresti reageerida, kui mõni huvitav pakkumine tuleb jne…

Kas ma olen loll? Kas siia kolimine oli rumal, ka majanduslikult rumal otsus?

Aga mida ma ikka jauran. Kes tahab mind alandada ja mulle halvasti öelda, see leiab ka põhjuse. Aga ma ise arvan küll, et lahtise peaga ja mõtlevad ja mõtlemisvõimelised inimesed saavad aru, et see oli igati suurepärane otsus (siia kolida).

Jah, mul on veel pikk tee ees, aga siin on mul oluliselt rohkem võimalusi kui Eestis. Mul on lootus saada oma isiklik elu. Mul on lootus saada finantsiliselt iseseisvaks jne… Eestis mul seda polnud.

Aga see selleks.

***

Püüan end tegevuses hoida. Otsin kedagi… Ma ei tea keda. Olen ikka üsna sassis.

Mulle valmistab muret mu olematu mälu ja keskndusmisraskus. Ma loodan, et see on ajutine ja läheb üle. Olen ju natuke väsinud ja need viimaseaja kohutavad läbielamised on jätnud oma jälje ja see on ju normaalne. Eksju?

Tohutult palju energiat ja tahtejõudu kulutan, et end tegevuses hoida. Kipun lihtsalt istuma jääma ja seina vaatama jääma. Jäin toolil magama ja ärkasin ülesse, sest hakkasin tõmblema. Ise arvan, et äkki pea vajus ära ja see raputas kogu keha…

Ma ei tunne, et oleksin haige. Lihtsalt vaimselt natuke liimist lahti.

Mõtlesin ka, et psühholoog oleks üsna hea valik. Noh, kui see oleks tasuta ja selleks oleks ilus noormees… Mmmm. ;) Noh, saaksin taani keelt harjutada ja äkki saaksin oma pööningul asjad natuke korda, et rahulikum uni oleks.

***

Varsti on moodultest tulemas ja poole aasta pärast eksam. Kardan. Pole aega. Kõige hirmutavam tundub suuline osa. Otsin paaniliselt vestluskaaslast, aga mida pole, see on vestluskaaslane. Ei tea, kas olen pidalitõbine või mis. Omast arust olen ju üsna kena tüdruk, vabandust, naine… Noh, kannatab vestelda küll. Või siis mitte?

Varem juhtusid asjad minu elus ootamatult ja õigel ajal, aga nüüd… Jah… Nüüd arvan, et enam ei juhtu. Olen oma õnne kaotanud, kui nii võib öelda.

Jah, vahel on olevikus nii paha olla, et vägisi tahaks oma tulevikku piiluda. :D Aga minu käsutuses on vaid minevik. :D

Mul on ju raskeid aegu varemgi olnud ja siis olen tundnud end sama lootusetuna nagu praegu, aga… St lootusestus olukorras nagu praegu…

Jah… kõik saab korda, küll läheb paremaks. Kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab. Oluline on mitte alla anda.

Küll ma selle vestluskaaslase leian. Küll asi paraneb. Üks päev korraga. Küll tuleb. Kõik tuleb omal ajal.

Kuulan oma laulukest. Olen sellele ikka väga pikaks ajaks pidama jäänud. See annab nagu jõudu.

***

PS käisin eile jooksmas (1h 4 min) ja täna (1h 2 min). Kaks nädalavahetust jäi vahele. Eile kirjutasin ka oma raamatut, täna tuleks ka kirjutada, siis oleksin ma selle eesmärgiga joonel. Aga pea on nii tühi ja ei taha enam kirjutada.

Parema meelega loeksin midagi või joonistaksin. Või teeksin midagi füüsilist või vestleksin kellegagi, kellega on ühiseid teemasid…

Noh, vaatab, mis saab…

Homme saab jälle tööle minna ja sedasi algabki mu tavaline elu.

***

Rohkem nagu polegi midagi öelda. Oli tore jälle kohtuda. Varsti jälle.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Üks kommentaar postitusele Rahajuttu ka natuke

  1. äärelinna rohutirts kirjutab:

    Nooh,kohe tuleb Roland ja ütleb, et sa räägid seda juttu juba kümme aastat…(muig)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>