Pildikene

Brad Pritti pilt viibib, sest mul litsalt pole aega. Aga ma tean, et te ootate minu kunstiande näidist. Seega väike kompromiss. Tina soovis, et ma tema koera joonistaksin. Tegin ära. Arvan, et koer ei pahanda, et seda avalikult esitan. (Tina on väga sõbralik ja positiivne inimene ja ma eeldan, et tema ei pahanda.)

Ta saatis mulle kaks fotot.

received_1957996781189766 received_1957996767856434

Ma printisin neist ühe välja. Joonistasin pastakaga peale piirkooned. Kopeerisin läbi klaaslaua (mille all oli põrandalamp). Ja seejärel joonistasin kahest pildist ühe kokku. Terve pühapäev kulus selleks. Natuke kirustasin…

Aga tulemus on järgnev:

Tina oli väga rahul. Elsa soovitas mul kunsti edasi õppima minna. Küsis, et miks ma ei lähe. Püüdsin selgitada, et kunstniku palk on ebastabiilne, palgatöö palk on stabiilne, iga kuu laekub. Kunstnik ei tea kunagi, kas raha tuleb, palju tuleb jne… See selleks.

20171217_183915 20171217_183905

See suurem pilt on minu joonistatud. Harilikupliiatsiga.

Arny soovib kolm korda seda sama pilti, mida ma talle juba kaks tükki olen joonistanud. Seega ühte pilti tuleb mul joonistada kokku 5 korda.

Täna hommikul oli järjekorras 4 pilti, aga nüüd järsku 7. See jama vist ei lõppegi ära.

***

Emaga just arutasime, et annet pole. Tehnika ja kannatlikkus on. Ema eks poissõbra õde joonistab väga ilusaid maale. Ema ütles, et tal on anne ja too vastas, et annet pole, aga ta on seda lihtsalt õppinud.

Ise ka… Vaatan videosid, nt kuidas karvu joonistada ja lõpuks taandub kõik ikka tehnikale ja kannatlikkusele. Seega… Iga inimene on kunstnik ja suudab seda.

***

Tööl oli ok. Kirstenit kardan. Ta oli minuga kuri. :D

Lohutan end sellega, et varsti ütlen töökoha üles. Täna polnud jälle aega, et ametiühingusse aeg kirja panna. Noh, äkki reedel või mõnel teisel päeval. :)

Püüan teha, mis suudan.

Palju raamatuid tuleb lugeda. Laenutatud ja tuleks tagastada varsti. Siis veel pilte joonistada ja reedel hakkan koos Janiga Kia sidurit vahetama… Ema aasta arvepidamine tuleks korda teha ja üle vaadata ja analüüsida… Ohh… Kass hooldada… Palju on teha. Siin tahaks ka vahel käia ja kurta. :D

Aga õnneks on kool läbi ja varsti hakkab puhkus töölt. Kuid kolmel päeval lubasin tööle minna, puhkuse ajal. Noh, raha on vaja teenida, et oma raamat avaldada. Just-just, see raamat, kuu ma pean nüüd 6-7 leheküge teksti kirjutama.

Magamine tuleb vist lõpetada. Lihtsalt pole aega.

Eks ma varsti sean asjad ümber. Tuleb aeg ümber jagada ja järsult “ei”-öelda. Aeg paneb kõik paika. Alati pannud. Tuleb lihtsalt olla kannatlik.

Ilusat õhtut! Ja head lugemist!

Rubriigid: Minny kunsti-nurk. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

2 kommentaari postitusele Pildikene

  1. Roland kirjutab:

    Ja ma arvasin, et maalid mind. Mitte fotogeeniline küll, aga….vist Sinu jaoks minu puhul “aga” pole.

  2. Roland kirjutab:

    Erapooletu arvamus: Ma ei tea kunstist midagi, mu naabrid on kunstnikud, aga minu arvates SUL puudub kunstianne. Pane TÄHELE. Ma arvan, et sul pole kunsti annet, kuna mina ei oska luua maalikunsti. See ei tähenda, et Sulle tekitati tegevus, mida tegema ei peaks, aga hoolikalt peaksid Taanis oma sõpru valima. Inge võib-olla on Sinu kaitseingel – usu või ära usu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>