Väss

Tavaliselt on mu pea väsinud pärast tööd, aga täna olen üleni väsinud. Pea on väsinud sellest taanikeelsest mulast, vingumisest ja õpetamisest jne… Pluss need emotsioonid. Uskumatu kuidas mind mõjutavad teiste emotsioonid. Need tõmbavad mu energiast täitsa tühjaks.

Aga hea on see, et ma  ei nutnud kordagi. Isegi nutu-klimpi ei tekkinud. Kuid pean mainima, et tänast päeva poleks ma ilma nätsuta üle elanud.

Füüsiliselt olen väsinud, sest täna oli meil liini ääres mitu inimest, kes töötavad aeglaselt. Meie omadel oli vaba päev… Aga kui keegi töötab aeglaselt, siis on teistel suurem koorem ja mina sain ka tunda, sest olen kohusetundlik.

Lisaks veel see, et kalapartii vahetus kolm korda. Pidime lõikama (ja vajadusel puhastama) mørk sej‘d. Kuna partii vahetus, siis vahetus ka mõõt. Kui palju gramme pidi saba kaaluma ja seljatükk… Sellel liinil tuleb olla tähelepanelik nagunii, aga nüüd tuli olla eriti tähelepanelik ja otseloomulikult olime info-sulus. Isegi taanlased ei saanud aru, miks kala juurde ei tule. Mis siis veel välismaalased ja mina. :D

Aga elasin päeva üle… Tubli. Ega suurt midagi ei jaksa küll teha. Vaikselt tiksun ja varakult tuttu.

See oli ju alles esmaspäev. :(

Mainin ära, et see oli see liin, kus meid on 10 naist liinil, 8 laua ümber (4 ühel pool lausa ja 4 teisel pool lauda). Laua keskel on liin ja seal jookseb kalafilee, mida me siis puhastame je õigesse mõõtu lõikame. Siis on meil seal väiksed nn uksed, mida me avame ja sulgeme, vastavalt sellele, kas meie kõrval oleval isikul puudub kala või on seda ülearu.

Täna olin aeglastega ühel poolel. Kaks aeglast, üks kiire ja siis mina. Terve päev uppusin kalasse. Ja kui kala kuhi oli nii suur, et hakkas maha kukkuma, avasin ukse ja siis kuulsin virisemist. Õnneks see kiire töötaja oli minu poolel ja sulges kiiresti nendel krimpsutajatel suu. Tööd tuleb teha, kullakesed, mitte viriseda! :D

Kui ilusti loendasid, siis tekib küsimus, et kus oli kaks inimest. Nad olid masina peal. Üks pani terve kala sisse ja masin lõikas pea maha ning teine pani selle kehaosa masinale, mis võttis naha ja luud (vahel edutult, siis oli meil rohkem käsitööd).

Tegelikult mulle meeldib masinatega töötada. Ma olen nendega tubli. :)

Täna oli Lars ka meiega. Varem on ta ka olnud meie liinil kirjas, aga ta on teinud midagi muud, aga täna ta reaalselt oli seal. Tema tõstis kaste ja tühjendas meie kaste. Seega oli mul eriti raske päev. Ma ei kannata tema läheduses olemist. Kahjuks praegu ma sealt ära ei saa, aga kohe kui võimalust näen, siis lähen.

Ma kiidaksin end veel, et päeva ilusti üle elasin.

Hakkasin vaikselt raamatupidamist tegema. Terve eelmine aasta tuleb sisse kanda ja natuke 2016. aastat ka. Vaikselt-vaikselt. Harjutamine teeb meistriks. :D Võib-olla tulevikus tuleb kasuks.

Tööl pauside ajal loen oma raamatut. Teistega jätkuvalt ei suhtle. Paar üksikut sõna vahetan. Saan hakkama.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>