Märkmed

http://m.arileht.delfi.ee/article.php?id=81615713

Edukad ettevõtted ostavad SOORITUSVÕIMET. Vot.. see on oluline sõna ja pani mõtted liikuma, aga hetkel pole aega sellele rohkem keskenduda.

***

S arvab, et tal on korter, et venna korter on tema oma. Ta olevat kunagi mingi volituse vennale teinud enne korteri ostu. Ma arvan, et S saab kunagi valusa kogemuse. Ma ütlesin S-le, et see korter pole ametlikult tema oma, aga ta peab mind lolliks. Ma parem hoian eemale. Mulle perekonna draamades osaleda ei meeldi.

****

Isa vend tahab maha müüa vanaema maad, metsa ja maja ning vanaema vanadekodusse panna. Vanaema ei taha. Vanaema vend soovitas minu isal kõik varandus enda nimele võtta. Hoida perekonna jaoks.

See on keeruline juhtum. Emale väga meeldib see koht ja tema tahab turismitalu sinna teha. Ja tema tunneb ka, et see on tema kodu (tema vanemad surid noorelt ja kinnisvara maha ei jäänud). Ema sooviks osta selle, aga praegu pole raha.

Isal on natuke kohustusi riigi ees. Kohtutäiturid. Ma ei tea, mis summas. Samas olen kindel, et nad küsivad rohkem kui seadus lubab. Nende tavapärane praktika. Siis tuleks protsessida. Aga nad kindlasti tahavad müüa isa osa pärandist/varast, et oma raha kiiresti kätte saada.

Lugesin netist, et 3 kuud pärast surma läheb pärandus üle. Et kui enne ei loobu, siis saad kõik. Ma pean olema hoolas, et isa kohustusi endale ei saaks, et enne jõuaksin loobuda. Ta elab veel.

Igatahes… kui ma sellest asjast õigesti aru sain, siis juba nüüd on 1/3 kogu vanaisa varast mu isa oma (1/6 kogu varast), 1/3 isa venna oma ja 1/3 vanaema oma. Vanaemal on 1/2 kogu varast ja lisaks 1/6 kogu varast. Kas see teeb siis 2/3 kogu varast? Ma pole hea peast arvutaja.

Vahet pole, mis arvud. Aga vanaema arvab, et kogu vara on tema oma. Lisaks veel see, et tegemist on tema vanemate koduga. Minu isa arvab ka nii, aga seadusega on midagi muud.

Taas üks suur draama koorumas. Ma ütlesin, et notari juurde tuleks minna (isa, onu ja vanaema). Isa pruut ütles ka. Aga näed. Polnud aega, ei tahtnud minna.

Onu võib-olla juba teab, et tal väike osa varandusest on. Tea, kuidas see müümine välja näeb. Kas poolitatakse maja ja maad või… kas mõttelist osa saab müüa….

Põnev saab olema. Ma natuke kardan, et lõpuks tuleb isa minu käest abi küsima. Oh, kuidas tahaks selle perekonnaga distantsi hoida.

Isa pakkus kogu varandust mulle. Ma ütlesin, et varandus/rikkus on halb asi. See tõmbab sugulasi nagu prussakaid ligi. Not good!

Vaene on ok olla.

Ps. Ma ei usu, et vanavanematel abielueelne leping oli või midagi sellist. Ka testamenti neil pole. Nad mõtlesid, aga ei teostanud.

Tegelikult tahtsin ma hästi lühidalt teha. :D

Rubriigid: Määratlemata, Midagi mõtisklemiseks. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>