Ära parem luba

Ma käisin vahepeal kursustel ja seetõttu võtsin vabu päevi. Eelmisel nädalal oli viimane kursus ja kolleegid tuntsid juba muret, et kas ma enam tervet nädalat tööl ei olegi. Ma suure suuga ütlesin, et nüüd hakkan korralikult tööl käima. Mõnele poetasin moka otsaast, et kui haigeks ei jää.

Nüüd olen haige. Tunnuste järgi tundub olevat gripp. Eile olin tööl, aga tundsin, et palavik tõuseb. Kuulmine läks ära, nagu pea oleks paksu padja sees olnud. Ma olin ka nagu rohkem ära. Mulle tundus, et ma olen mega aeglane. Et minu liigutused on aeglased ja mu reaktsioon ka.

Ma kohusetundliku inimesena läksin ülemuse juurde ja ütlesin, et ma olen nüüd kaks päeva haige ja tööle ei tule. Ma tean küll, et reeglite kohaselt peaksin ma helistama haiguse esimesel päeval ja enne kella 7:00 hommikul, aga kui ma juba praegu tean, et ma olen homme haige, siis võin ju juba praegu öelda. :D

Ma olen imelik. Igatahes… Tööl ei usuta, et ma haige olen. Minu palavik ei paista välja. Kurguvalu ka mitte.

Meil mõni köhib tööl ja nuuskab nina. Ma esiteks ei pea seda õigeks ja selliseid asju teen ma parem varjatult. Kui vähegi võimalik.

Ma tõesti tundsin end halvasti esmaspäeval. Aga pole ju minu süü, et nohu on kuidagi sissepoole, et ninat välja ei tule midagi, aga kurgus uputab. Kurk on nii mega kuiv ja valus, et vägisi tahaks köhida. Pea nii uimane ja vati sees, et kohati oli nagu raske tööle keskenduda. Aga ma olen ikkagi tugev naine, seega välja ei paistnud midagi. Ma seisan püsti kuni teadvusetus mu murrab. Aga palavik nii kõrgele ei kerkinud, et oleks mult jalad alt võtnud, seega paistsin kobe ja terve välja.

Ma siis olen siin kodus teki sees. Aga hommikul käisin ikkagi jooksmas. Kohati nagu palavik on, aga mul pole kraadiklaasi, seega ei saa mõõta ega kindlalt väita. Peamiselt on nohu. Nüüd hakkab see natuke juba ninasse valguma. Mis on tunduvalt parem kui see eelmine versioon. Natuke köhin, aga see neetud lima kurgus ärritab.

Eile pärast tööd pugesin voodisse ja kuulasin muusikat ning juba hakkas päris hea. Ma ei suuda tegevusetult voodis nii kaua passida, eriti veel kui ma tunnen end juba väga ok-t. Igatahes… Tulin siis enne õhtut veel voodist välja. Natuke jalutasin ringi, hakkas jälle halb. Nüüd käin tekk ümber nagu kummitus kodus ringi. Vaatan voodit, aga kuidagi ei tahaks seal lihtsalt lamada. Vaba päev ju. Kõike saaks teha.

Kuid kui ma haigusele natuke järgi ei anna ja enda eest ei hoolitse, siis ma ei saa lubatud tähtpäevaks terveks. Ma kohe kuidagi ei taha hakata helistama ja ütlema, et sry, aga ma olen ikka veel haige. Nad ei usu mind. Äkki peaksin nohused paberid kaasa võtma, nüüd mul neid juba on. :D

Tegelikult nad ei tohi küsida, mis mul on. Nad peavad mind uskuma. Arsti tõendeid siin ei saa. Arst ei kirjuta tõendeid töökohta. Kõik käib usalduse pealt.

Ülemus arvas, et mul on midagi vaimset. Noh, et kolleegide tõttu ei taha tööl käia või nii. Aga enam ei ole. Ma tõesti tahtsin korralikult tööl käia. Ma olin juba vaimselt selleks valmis ja puha. Aga näed, see neetud keha ja organism võttis gripiviiruse ligi ja nüüd tuleb end poputada kodus. :D Raske on, aga ühiskonna nimel tuleb pingutada. ;)

Ma püüan siin kiiresti paraneda. Aeg tiksub. Selline see eluke on.

***

Jan aitas mul saata avalduse ja dokumendid Taani haridusministeeriumisse hindamiseks. Sain kirja, et maksimaalselt kahe kuu pärast saan hinnangu, kui mingeid dokumente ei puudu. Eks näis. See oli positiivsem asi minu elus.

Tööl hakkan juba muttidega harjuma. Inge vingumine tundub kohati juba naljakas. Eriti ei ärrita mind. Kui ta minu kõrval töötab, siis püüan vähe kvaliteetsemat tööd teha, aga muidu olen cool. :)

Ma siis lähen ja tegelen selle paranemisega edasi.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Üks kommentaar postitusele Ära parem luba

  1. roland kirjutab:

    Lugesin blogi ja loe hoolega:Et ole niin tyhmä. Sul on nii äge tiXZ(l;) J ja sa käitud nii.. Miks? Sa suudad paremat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>