Pole ammu virisenud siin

Ma kirjutasin ühe pika artikli või loo ja täna saatsin selle kohalikku ajalehte. Ise ka ei usu. :) Nüüd ootan vastust, kas avaldavad või mitte. Põnev!

Sellised… Ma ei oska oma tegevust nimetada. Sellised mitte minulikud impuls-tegevused annavad lootust. See on selline pisike asi, millel on pisike võimalus hästi suureks kasvada ja mu ellu oluliselt rohkem värve ja võimalusi tuua.

Kui te minust lehest loete, siis… Täna on see päev, mil ma panin selle seemne mulda. :D

***

Tööd ei ole saanud. Praktika, selles kahtlase mainega ettevõttes, ütlesin üles. Raske otsus oli. Tagasihoidlikult arvasin, et mul sujub see protsess kuidagi mõnusamalt, aga väga üle kändude ja kivide kipub minema. Kus ma selle tee kaotasin, seda ma ei tea. Äkki üle kändude saab kiiremini. :D

***

S-le ostin auto. Ford Focus 1,6 L, sellel korral bensiin ja aastakäik on 2007. Jan on mul väike ingel. Tema otsis autod välja (valida oli kolme vahel). Temaga koos käisime vaatamas ka. Tema helistas. Kauples hinna alla.

Auto hind oli 34 900 DKK. Ta kauples 31 500 DKK peale. Lisaks võeti vana Ford (romu hinnaga), seega peaaegu 3000 DKK oli vana väärtus. Kokkuvõttes, sain üle eelarve maksva auto (mul oli kogutud 30 000 DKK ja oleksin ca 6000 DKK suutnud veel juurde kaapida, kui oleks vaja läinud). Aga lõpuks tuli auto kätte alla eelarve ja vana auto sai ka jalust ära.

Ootan veel kinnitust, et vana Ford on registrist läinud. Hoiame pöialt, et jõuluks saab asi vonksu.

Enne ostmist ma veel muretsesin, et kuidas mul on meeles kõikide tehniliste asjade kohta küsida. Jan ütles, et selleks ta mul kaasas ongi, et tema küsib ja kontrollib. Tegigi nii.

S on ka autoga rahul. Sisseehitatud Navi, esi- ja tagaklaasi soendus, istmesoendused, kiirusehoidja, talverehvid all ja suvekad valukatel kaasas.

***

Saadan avaldusi ja loen, eitavaid vastuseid. “Kahjuks ei osutunud valituks…”

Vaatasin endale psühholoogi, aga otsin vahendeid. Mõtlen, kas küsin Jobcenter’st suunamist ja tasumist või külastan oma kohalikku perearsti ja küsin sealt suunamist.

SAP kursust küsisin ka. Nagu lubati, aga nüüd kui asi on konkreetne, pole veel vastust tulnud. Ehk ikka tuleb veel.

Käisin uurimas, kui palju maksab taani keele kursus, et saada see A tasemele (gümnaasiumi tasemele). See on 25 000 DKK ja aasta aega õppimist. Tea, kas peaksin S-i auto maha müüma. (Nali.) Mul pole selleks kursuseks rahalisivahendeid. Jobcenter ka ei toeta. (See oleks oluline, et saada kätte mu 1-2 aastane (kontori-)praktika, mis oleks kogemus minu jaoks.) Et saada tööd, puudub mul kogemus, kuid praktika jaoks on mul liiga kõrge haridus.

Natuke koomiline on see, et olen sattunud kuhugi süsteemi, kus kõrge haridus on pigem probleem, mille eest karistatakse. (Ei saa kursuseid, keeleõppe eest tuleb ise tasuda, praktika kohta ei saa jne…) Müstika.

Ja jaanuarist tuleb mul taas tootmistööle minna/kandideerida. :D Sinnani on veel natuke aega. Äkki ikka leidub üks ettevõte, kes näeb kõrghariduses midagi head ja kasumlikku. :D

***

Peaksin vist ka oma eesmärkidest kirjutama. Ega suurt midagi pole kirjutada. Enamus eesmärkidest ei edene.

Jooksmas käin, aga nüüd valutab puus. Kui ei jookse, siis läheb pea või mõtted väga halvaks, aga kui jooksen, siis pärast lonkan nagu vana inimene. :D Olen jätnud 3-4 vaba päeva vahele, aga ega see suurt ei aita. Mis läbi, see läbi. :D

***

Viriseda annaks veel, aga teen väikse pausi.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>