Ringiga tagasi

Minu tunded või vaimneseisund on… Raske on seda sõnadesse panna.

Umbes aasta tagasi käisin ma maksuametis töövestlusel. See oli “rahapaigutuse spetsialisti” ametikoht. Ma mäletan, et ma saatsin oma CV, sest tollel hetkel midagi sobivat polnud ja ma lihtsalt n.-ö. nalja pärast saatsin. Ise veel mõttes naersin enda üle, et mina ja spetsialist.

Aeg läks ja mind kutsuti töövestlusele. Minu enesekindlus oli olematu ja ma ei suutnud seda uskuda. (Töövestluse kutses oli palju vigu ja ma arvasin, et see on mingi õngitsuskiri või midagi. Aga üsna viimasel hetkel hakkasin asja uurima (koos Janiga) ja tuli välja, et see kõik on päriselt.

See võimalus tundsu suurem kui mina. Ma nii väga tahtsin seda, aga ma tundsin, et ma ei ole seda võimalust väärt.

Nüüd on see sama töökuulitus üleval. Just täna hommikul värskelt sain e-maili (automaatne, tellitud). Seega olen ma aasta pikkuse “reisiga” jõudnud tagasi. Ma tunnen, et ma olen sellele nii lähedal, aga täpselt sama tugev tunne on, et ma rikun kõik ära. (Oh, kuidas ma vihkan ennast.) :)

Minu süda puperdab ja peas on miljon mõtet. See töökoht oli mu kinnisidee, selle töövestluse tõttu muutus maksuamet mu kinnisideeks. Ma eile õhtul mõtlesin, et peaksin maksuameti peast välja viskama. Püüdsin kaardistada oma unistuste töökoha parameetrid ja mõtlesin, et edaspidi peaksin keskenduma neile. Ja nüüd…

Nüüd nad õrritavad mind sellega. Ma juba tunnen, kuidas see muutub mu kinnisideeks ja see on natuke halb. Tekivad ootused ja siis on pettumus kerge tulema.

  1. Tänu sellele töövestlusele, olen ma suutnud jätkata seda erialase töö otsimist. See istutas minusse pisikese usu, et minus on väärtust ja talenti. See aitas ka mind läbi selle kooli (EUS kontor).
  2. Tol korral polnud ma valmis selleks. Ma ei teadnud, mida ma suudan, minu keel polnud piisav ja ma ei tundnud erialaseid termineid. Nüüd ma tean, et saan hakkama. Tunne seda programmi, mida nad kasutavad, sain kooliga ühele poole ja väga head tulemused kusjuures, olen lugenud seadust ja võidelnud oma ametiühinguga ning võitnud selle (kaks korda vähemalt).
  3. Nemad uskusid minusse siis, kui mina seda ei teinud. Nemad ütlesid, et ma peaksin jätkama erialasetöö otsimist ja mitte minema tagasi vabrikusse.

Ma olen ikka öelnud, et ükski võimalus, olukord, otsus pole jäädav ega ainuke. Elu toob ikka ja jälle samad olukorrad ning võimalused tagasi. Vahel on neil teine kuju, teine nägu, aga need tulevad. Seega on alati võimalus teha järgmine kord paremini, kui tead, mis eelmistel kordadel valesti läks. :)

See tundub müstiline mulle… Jah, kaotada pole midagi. Nüüd on mul ka teisi soove ja variante. Mul on kuus ok-d töökuulutust laual, mis ootavad minu avaldusi… :)

***

Muud ka.

Kaks päeva olen olnud aktiivne. Pügasin hekki ja saagisin põõsaid maha ning rohisin. Tõstsin ka raskeid kiviplaate. Nüüd on kõik lihased valusad. :)

See app (Moodpath) on juba keerulisemaks muutunud. Küsib selliseid triki-küsimusi. Olen vastanud valesti, olen küsimust valesti mõistnud. Nüüd ei ole tulemus väga õige. Noh, üldpilt on ikka sama, erinevus on väikestes detailides.

Emotsionaalselt on kaks päeva üsna hästi läinud. Nt. pühapäeval ma ei jooksnud, mis on minu jaoks “must do“, selle kuul pole ma kordagi ekstra jooksnud, seega polnud midagi ka reservis. Minu jaoks on uus see, et ma ei süüdista ennast. See on nii kummaline. Tavaliselt ma alateadvuses pressin ennast ja teen etteheiteid, aga nüüd… Ma käisin koeraga väljas ja tundsin kohutavalt kergelt ennast. Seda juhtub minuga aastas 2-5 korda ainult. :)

Ma olen olnud arvutist ja telefonist eemal. Olen aias midagi teinud. Kuigi lihased on pärast valusad, on meeldiv pärast pingutust tulemust näha. Siin arvutis olen ma saatnud palju avaldusi. Tulemust nagu polegi. Mingisugune nimekiri suureneb ühe rea võrra ja paberikuhi ka kasvab, aga tulemust pole. See koht ise on juba rusuv. :) Tuba tuleks ümber sättida ja arvutile ning toolile teine tähendus omistada. :D

Tulemus. Vähem arvutit ja telefoni, rohkem füüsilist tööd ja elu läheb ilusamaks. :D

Päikest!

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>