I want to live, not just be alive

http://public.fotki.com/kairikipper/elu-hiinas/

15. jaanuar

Rubriigid: Maailma avastamas — 15. jaan 2013 @ 12:43

Täna käidi Mikkot filmimas. Viimastel päevad on siin mingid kaameratega mehed ringi askeldanud. Nad teevad midagi seoses ees olevate Hiina uueaasta pidustustega. Täna filmisid nad Mikkot ja Mikko pidi neile uusaasta tervituse ütlema :)

Naabritega pole mei just väga vedanud. Ülemised naabrid pidevalt kopsivad ja sealt tulevad väga veidrad hääled. Näiteks selline naljakas keelega laksutamise heli, mis ühtlase tempoga võib käia mitu tundi järjest. Või mingi kraapimine või kopsimine, mis on liiga süstemaatiline, et see saaks niisama mingi parandustöö või midagi sellist olla. Samas pole me ka suutnud välja mõelda, et mingi kodumasin võiks sellist häält teha. Ei tea. Nende helide pidev kordumine on päris närvidele käiv. Sellest enam siiski häirib mind alumiste naabrite söögi tegemine. Iga õhtu tuleb sealt mingit räiget tšilli kõrvetamise haisu. Kui nemad süüa teevad, siis on ka meil terve köök seda haisu täis, ja kui köögi ukse lahti oleme jätnud, siis on ka elutuba haisu täis. Kõige hullem on see, et iga kord kui rõdult puhtaid riideid kuivamast ära korjan, siis haisevad need ka selle kõrvetatud tšilli järgi. Viska jälle uuesti pessu. Niisiis pean ma alati peale passima, et kui kell hakkab 5 saama, siis tuleb kõik asjad rõdult ära korjata ning paari tunni pärast saab  jälle tagasi panna.

Tööl olles küsis Mikko mu käest, et kas ma tean mis päev täna on. Mõtlesin, mis ma mõtlesin, aga ei tulnud pähe midagi. Seepeale teatas ta rõõmsalt : TÄNA ON SOKIPÄEV!”. Iga kuu jagatakse siin töötajatele sokke :D Meil ju siin kõik töövorm töö poolt antud, riided, jalanõud, sokid… aluspesu ainult ei anta. Aga jah, et siis täna jälle oli see tore päev, kus keegi jalutas kasti sokkidega ringi ja allkirja vastu sai paari sokke endale  :)

Kui muidu Mikkol on tööl tihti igav, kuna tööd vähe ja juttu pole ka kellegagi väga võimalik rääkida, siis täna oli tal vahelduseks ka pisut lõbusam päev. Lollitas seal koos sõpsi Wu Kangiga. Nad jootsid täna krabisid täis. Enne küpsema panemist on krabid elusad. Täna kui kokkadel igav oli, siis nad hakkasid nende elusate krabidega mängima. Wu Kang väntsutas seal ühte ja Mikko näitas maitseainete riiulis oleva viinapudeli peale. Mis peale Wu Kang arvas, et tegu on suurepärase mõttega ,võttis pudeli ja valas krabile viina suhu ,see hoidis just ilusti suud lahti ka.  Tervel köögil oli nalja kui palju. Just sel hetkel tuli aga peakokk ja Wu Kang sai korraliku peapesu. Paha Mikko :D (tuletan ka meelde, et tegu on  avatud köögiga)

1 kommentaar »

  1. Mari Krõõt:

    Go Mikko, Krabikuningas!!

Selle postituse kommentaaride RSS-voog. TrackBack URI

Lisa kommentaar

Rea- ja lõiguvahetused on automaatsed, e-postiaadresse ei näidata, HTML on lubatud: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>