I want to live, not just be alive

http://public.fotki.com/kairikipper/elu-hiinas/

17. märts

Rubriigid: Maailma avastamas — 17. märts 2013 @ 10:29

Jagan teiega jälle ühte toredat toidupilti. Minu jaoks on täiesti tavaline vaatepilt tööl, aga siiski on ikka pisut nilbe näha neid varvaste ja küüntega keedetud ja küpsetatud kanasid. Tihti tõmmaksegi keedupotist välja täiesti terve kana, ka peaga, ainult suled on ära võetud….hea seegi.

Ja need kes hiinlasi riisiõigijateks nimetavad…. siis teil pole õrna aimugi, kui väga õigus neil on. Selles suhtes, et see pole lihtsalt see, et riis on nende toidunimekirjas üks olulisi osi, nagu meil näiteks kartul. Ei, riis on neil absoluutselt kohustuslik osa toidukorra juures. Hommikusöögiks vedel riisipuder, lõunal ja õhtul peab alati riisi kauss kõrval olema. Muidugi on ka teisi lisandeid juures, aga tavaline maitsestamata aurutatud riis on alati laual ja nad kugistavad seda ikka metsikult palju. Restoranis töötades olen päris kursis hiinlaste toiduharjumustega ja tõesti, kuigi neil on seal buffees tõesti suur valik igasuguseid erinevaid toite, siis riisi ei jäeta kunagi võtmata. Ja ma pole kunagi näinud, et riis oleks köögiviljade või kanaga või mis iganes risotto moodi asi, ei , tavaline maitsestamata valge riis. Vahel tõesti pakutakse ka praetud riisi, kus on muna ja sibul hulgas, aga see on ka kogu variatsioon. Ime, et nad ise sellest ära ei tüdine, tõesti iga päev süüa, ja nii suures koguses.

Üldse hiinlased söövad nii palju, et ma ei saa aru kuidas nad saavad kõik nii peenikesed olla.  Nad söövad esiteks palju, teiseks on toit metsikult rasvane, isegi kui söövad köögivilju palju, siis need on alati rohke õli sees praetud, lisaks on liha harva ainult tai, enamasti ikka on suurem osa pekki…no  tõesti, see ei ole ju tervislik toitumine.

Ja muidugi veel see, et kuidas nad söövad, on veel täiesti eraldi teema. Nad on lihtsalt nii tohutult räpakad, et see on jube lihtsalt. Kõik kondid ja muu mittesöödav sülitatakse otse laua peale. Meie restoranis on selle jaoks küll spetsiaalsed taldrikud pandud, aga enamikes restoranides seda ei ole, ja kuigi meil on, siis sellegi poolest näeb klientide lahkudes nende laud enamasti kohutav välja. Tihti on laua keskel lausa justkui prügimägi salfakatest, munakoortest, kreveti koortest jne. Fuika.

Küll tuli positiivne postitus seekord. :p

Ps. järjekordselt jääb palk hiljaks, mulle kohe üldse ei meeldi see lugu. Eks peab homme jälle järele pärima minema.

Ja mu jaanuari palgast puudu oleva raha kohta siis niipalju, et see oli kahe päeva raha, mis ma laenasin veebruari kuust, aga nad olid märkinud selle valesti ja jäi mulje nagu ma oleksin võtnud palgata puhkust kaks päeva. Nüüd pakuti mulle, et võin see kuu siis selle arvelt kaks päeva rohkem puhata. Ega see päris õige ei ole, sest see raha jääbki ikkagi saamata, aga kuna praegu on hotellis nii vähe tööd, et ma hea meelega oleks siis parem rohkem vaba.

Kommentaarid puuduvad »

Pole veel kommentaare.

Selle postituse kommentaaride RSS-voog. TrackBack URI

Lisa kommentaar

Rea- ja lõiguvahetused on automaatsed, e-postiaadresse ei näidata, HTML on lubatud: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>