I want to live, not just be alive

http://public.fotki.com/kairikipper/elu-hiinas/

21. märts

Rubriigid: Maailma avastamas — 21. märts 2013 @ 11:54

Eile võtsin päikest oma 33 korruselise maja katusel  :) Küll oli mõnus. Natuke oli pisike ärevus ka sees ja lootsin, et keegi teine katusele ei satuks. Kui ma enne Shuangfus käisin topi, seeliku ja plätudega ja kõik aina jõllitasid mind, et mis hull see nii õhukeselt riides on (väljas 28 kraadi sooja), siis mõtlesin, et ei tea mis nad siis veel teeksid kui mind lausa bikiinides väljas näevad….äkki ei teagi mis see päevitamine on, ise ju kaitsevad ennast vihmavarjudega päikese eest. Õnneks ei sattunud aga kedagi sinna mind segama. Vaade katuselt Shuangfule.

Ja rääkides veel sellest riietumise erinevusest, siis Nastja sattus lausa kohalikku ajalehte kuna julges seelikuga tänavale minna. Oli pilt temast ja juures jutt, et kuidas hiina vara-kevad on välismaalastele suvi. Vot nii.

Suur härra Peng on ka lõpuks hotelli saabunud ja terve restoran on paanikat täis. Igaüks räägib erinevat juttu ja suur paanitsemine käib ainult. Näiteks eile pidi Mikko minema Dining Centre´isse Pengile õhtusööki tegema. Kõigepealt oli meie restoranis  jutt, et süüa peab tegema 16 inimesele, kui ta Dining Centre´isse jõudis, siis seal teati, et sööma tuleb 10 inimest ja lõpuks oli vist 8 inimest. Ja kellaajaga oli ka nii, et alguses öeldi Mikkole, et süüa tuleb serveerida õhtul 6 ajal. Mikko siis rahulikult toimetas seal oma asjadega ja järsku kella 3 ajal hakkas hull paanika pihta, et ta peab nüüd kohe Dining Centre´sse minema, et miks tal asjad veel valmis pole, et kähku, kähku, kähku. Ja kui ta siis suure rutuga asjad kiiresti valmis tegi ja Dining Centresse läks, siis passis seal oma 4h lihtsalt niisama, sest sööma tuldi alles kella poole 8 ajal.

Ja täna jälle oli hull paanika, et Mr. Peng tuleb meile lõunat sööma ja siis kella 10 ajal kästi mul Mikkole helistada, et ta kohe kähku kiiresti tööle tuleks, et lõuna söögiks asju ette valmistada. Mikko ütles, et ta ei jõua nii kiiresti, ta tuleb kll 11, nii nagu kirjas on. Kui ta tööle jõudis, siis hull sahmimine käis, näis nagu toitu oleks ette valmistatud oma 20 le inimesele, mitte ühele, ja lõppude lõpuks teda ei tulnudki üldse. Hull paanika mitte millegi pärast. Keegi kuskilt midagi kuuleb, ja siis lööb hullu paanika lahti, kuigi täiesti alusetult. Näiteks Nastja ütles, et neile oli küll ammu teada, et tõenäoliselt ta hotellis ei söö, sest läheb Chongqingi ja on seal terve päeva.

Aa…ja siis veel mu manager Tracy helistas mulle eile (mul oli vaba päev), et Mr Peng oli minu järgi küsinud ja tahtnud minuga juttu rääkida, nii et nüüd ma pean ennast ette valmistama, et homme siis ilmselt pean temaga rääkima. Tracy käskis mul igast faktid hotelli ajaloo ja erinevate keskuste kõigi lahtioleku aegade ja hindade ja kampaaniate ja kõige kohta üle korrata jne. Täna kui hommiku tööle tulin, siis ka kohe veel kordas mulle üle meie praeguse kampaania kõik hinnad ja tähtajad jne. Näis nagu ma hakkaks kuskile eksamile minema. Ma ise küll ei põdenud, kuna nagu halloo, hakkab ta küll mulle mingit teadmiste testi tegema. Pigem ikka sellised küsimused, et kuidas siin töötada tundub ja kas siin ikka välismaalasi käib ja kui palju hiinlaste suhelda saan jne. Ja lõppude lõpuks ta üldse ei kutsunudki mind endaga rääkima, nii et kogu see Tracy paanitsemine oli täiesti ilma asjata. Homme muidugi ka veel päev, aga eks näis.

Heh, ja Mikko jõudis just praegu töölt koju, ütles, et õhtul oli jälle korralik paanika lahti läinud. Keegi oli kuskilt kuulnud, et Mr. Peng tuleb kell 8 õhtust sööma. Ja oii, mis paanika lahti läks. Kõik kukkusid koristama ja põrandat pühkima ja kõik kapid kisti lahti ja asjad välja, et koristada ja köögis olid kõik mingi 5 erinevat sorti taldrikud välja lapitud, näis nagu ootaks mingit suurt gruppi…tegelikult oodati ühte meest. Dining Centreśt tulid ka kõik managerid ja  peakokk ja tormasid kõik paanikas ringi. Nii kui kell 8 lõi, siis Mikko hiilis vaikselt ära, muidu veel käsivad äkki tal oma suures paanikas kauemaks tööle jääda. Pärast jälle lõpuks ei tulegi. Ma ei imestaks, kui see info oli lihtsalt, et ta tuleb kl 8 linnast tagasi hotelli…ega see siis seda ei tähenda, et ta meie restorani  sööma tuleb. Aga paanika on missugune!

 

5 kommentaari »

  1. Karol:

    Joujou!

    Ma igaks juhuks kirjutan midagi, et lõbusam oleks. Nii tore on su tegemistest lugeda. Äge, et sa viitsid nii põhjalikult kirjutada. Kas sa saad kuskilt vaadata ka, et kui palju külastajaid sul on?

    olge tublid!

  2. Kairi:

    Seda on hea kuulda, et lugeda meeldib. Kahjuks siin portaalis ei ole võimalik külastajate arvu näha, seega pole mul õrna aimugi, et kas keegi enam üldse mu blogi lugeda viitsib. Kui ma alguses blogspotis asusin, siis seal oli küll näha kui palju külastajaid on. Nende ligi 30 postituse kohta, mis mul seal asuvad näitab programm üle 2000 vaatamise ja rekord päeval üle 100. Aga jah, siin pole õrna aimugi, usun, et nüüdseks on see number kõvasti kõvasti väiksem. Aga nii kaua kui keegi ikka loeb, siis ega ma pooleli ei jäta :)

  3. Mariann:

    Kirjuta ikka! Mina klikkan siia vähemalt 1x päevas. Väga lahe ja vahva on lugeda su tegemistest ja elamustet!

  4. Kairi:

    Aitäh, see tee tuju heaks, kui kuulen, et meeldib lugeda mu jutte :)

  5. Andi:

    Jep,

    Ma ka ikka iga paari päeva takka vaatan, et mis siin toimub!

Selle postituse kommentaaride RSS-voog. TrackBack URI

Lisa kommentaar

Rea- ja lõiguvahetused on automaatsed, e-postiaadresse ei näidata, HTML on lubatud: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>