I want to live, not just be alive

http://public.fotki.com/kairikipper/elu-hiinas/

17. aprill

Rubriigid: Maailma avastamas — 17. apr 2013 @ 11:05

 

Proovisime ära jälle uue puuvilja, selleks oli mangostan. Ma olen seda vast varem ka eesti poelettidel näinud, kuid pole sattunud ostma. Tegu on huvitava välimuse ja veel huvitavama maitsega viljaga, Hästi pehme ja suussulav ja täitsa hea maitsega.  Kuid ka siin on see pigem kallimate puuviljade seas, ostsime küll tänavalt, kuid kahtlen, et see päris siinkandis loomulikult kasvab.

Kui me tavaliselt ostame Shuangfus käies tänavalt toitu pigem kaasa ja sööme kodus, siis eile  jäime kohapeale sööma. Välisöögikohtades on alati värvilised plastmassist taburetid ja kiitsakad lauad. Ei kutsu väga seal sööma, aga tegelikult oli kokkuvõtteks päris mõnus.

Muide, linnugripiohust hoolimata pakutakse vähemalt tänavasöögikohtades, aga usun, et ka enamvähem igalpool muljal endiselt kanaliha. Pole ime, et siin Hiinas need epideemiad levivad kui keegi isegi ei ürita sellest hoiduda.

Tänavad on õhtuti juba väga elavad. Nüüd kus ilmad on ilusad ja soojad, ning ka õhtul saab endiselt lühikeste riietega väljas käia (meie muidugi saame, mitte hiinlased), on Shuangfus päris mõnus õhtul jalutada. Kõik inimesed tulevad tänavatele, platsidel kogunetakse ja tantsitakse või võimeldakse koos. Ühel platsil oli vähemalt 5 erinevat seltskonda, kes tantsisid, igaühel oma muusikasüsteem, seal ümber palju neid, kes lihtsalt õhtut nautisid ja jalutasid ja vaatasid, ja hästi palju lapsi ka jooksid ringi ja mängisid omavahel. Selline tore idülliline külaelu.

 

 

 

 

Kommentaarid puuduvad »

Pole veel kommentaare.

Selle postituse kommentaaride RSS-voog. TrackBack URI

Lisa kommentaar

Rea- ja lõiguvahetused on automaatsed, e-postiaadresse ei näidata, HTML on lubatud: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>