I want to live, not just be alive

http://public.fotki.com/kairikipper/elu-hiinas/

18. juuni

Rubriigid: Maailma avastamas — 18. juuni 2013 @ 03:41

Ilmad on juba päris korralikult kuumad. Mul telefon näitab hetkel 36 kraadi ja lubab, et võib tulla kuni 39. Ajalehes oli  kirjas, et tuleb lausa 41. Ühesõnaga suvi oma täies hiilguses. Eile lülitasime esimest korda korteris ka konditsioneeri sisse. Meile meeldib soe, aga magada on küll ilma selleta juba võimatu.

Suve kuumaga on ka maod välja ilmunud. Meie pole küll veel ühtegi näinud, aga Nastja oleks küll ühele üle meetri pikkusele  kollasele maole kõnniteel peaaegu peale astunud. Ning paar päeva tagasi hoiatasid kokad Mikkot, et ta tööle tulles ja ära minnes enam hotelli tagant väljast ei käiks, vaid läbi hotelli tuleks, sest hotelli taga on maod. Neid pidi olema kahte sorti. Ühed 1-1,5 meetrised ja käe jämedused, keda aga karta pole vaja. Aga siis on ka ühed veidi väiksemad, umbes 40 cm pikkused, aga punased ja mürgised.  See on samal ajal hirmus, kuid ka põnev. Maja tagant enam käia ei julge, aga samas tahaks näha neid :D Kuigi muidugi ega nad ainult hotelli taga ei ole, ilmselt võib neile igal pool peale sattuda, nii et tuleb ettevaatlik olla.

Ilmad on kuumad ja hiinlased üritavad ennast iga hinna eest päikese eest kaitsta….mis näeb tihti päris kummaline välja. Vihmavarjudega inimesed on täiesti tavaline nähtus, pea kõigil on vihmavarjud, kellel aga mingil põhjusel seda kaasas ei ole, need üritavad muude käepäraste vahenditega hakkama saada. Näiteks hoitakse pintsakut või jakki endal peakohal, selle all küürutades justkui kaitseks end paduvihma eest. Või siis mitte nii tõhus viis on paberilehti endal pea kohal hoida, või mida iganes muud, mis käepärast on, kõik sobib. Ja seal juures kantakse ikkagi tihti pikkasid TUMEDAID riideid ja kinniseid jalanõusid. Mitte muidugi kõik, aga siiski üle mõistuse paljud. Ei tea kas nad arvavad, et tume värv on tõhusam ja kaitseb kindlamini päikese eest kui valge värv :p Eriti jäle on aga vaadata hiina mehi, kes endal pluusi üles kerivad ja nii moodi palja kõhuga linna vahel ringi patseerivad. Sealjuures on ka neil tihti pikad püksid, tossud või kingad ja siis paljas õllekõht ilutseb üles keeratud pluusi all. Kas ei võiks ennast lihtsalt õhukesel riidesse panna kui palav on?

Ja minu jaoks on ka täiesti arusaamatu miks ei võiks suveks meil ka tööriietus veidi õhem olla. Okei, jah, seelikud tõesti saime, mis on väga tore, aga sellegi poolest on pikkade varrukatega triiksärk ja selle peal veel pintsak. Kui suvel kraadid ikkagi 40 ümber on, siis võiks ju olla lühikese varrukatega triiksärgid ja näiteks ülikonna vestid. Nii kui nii pooled on oma pintsakud nurka visanud ja käivad ainult triiksärgiga, mis näeb minu meelest väga inetu välja, sest need särgid ei ole sugugi ilusa lõikega, hiina tüdrukutel on need valdavalt lohvakad.  Mina ei saa pintsakut kindlasti pealt ära võtta, sest pluus on lühike ja lai ja varrukad on liiga lühikesed, nii et see oleks väga inetu.

Õnneks siiski hotellis on tänu konditsioneeridele enamvähem okei olla, kuigi meie restoranis on küll need väga nõrgalt tööle pandud, peaaegu nagu polekski. Aga enamikes muudes asutustes. Igal pool poodides ja söögikohtades linnas on küll konditsioneerid niivõrd täisvõimsusel, et nii võib haigeks lausa jääda. Väljas on hullult palav, siis lähed sisse, kus oleks nagu talv ja külmetad seal, pärast õue astudes saad jälle korraliku kuumašoki. Meil isegi toas on nii, et nüüd on konditsioneer sees, aga üpriski nõrgalt, nii et ikkagi on toas mõnusalt soe….aga kui vannitoa uks lahti teha ( seal on aken lahti ja hoiame ust kinni), siis astuks nagu sauna.

Jee jee jee, ainult 5 tööpäeva veel ja siis juba saabki puhkama :)

 

2 kommentaari »

  1. Karol:

    Jejee, nautige puhkust ja soojust!

  2. Kairi:

    Teeme seda kindlasti :)

Selle postituse kommentaaride RSS-voog. TrackBack URI

Lisa kommentaar

Rea- ja lõiguvahetused on automaatsed, e-postiaadresse ei näidata, HTML on lubatud: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>