I want to live, not just be alive

http://public.fotki.com/kairikipper/elu-hiinas/

Bali vol7

Rubriigid: Maailma avastamas — 18. juuli 2013 @ 02:41

Kõige viimased muljed veel Bali kohta.

Viimase tervikliku päeva veetsime seal muidugi mõista ookeani lainetes hullates. Päris surfamist ära ei prooviud, aga body boardi küll. Kes ei tea, siis see on see lühem laud, kus peal ollaksegi lihtsalt kõhuli. Ja kui ikka põlvini vees lained üle pea löövad, siis on see piisav, et ka selle lauaga seal parajalt möllamist ja lõbusat aja veetmist on.  Samuti sai veel viimasel päeval viimast korda korralikult päikese käes ära põleda.

Viimast kordasai ka sealsetes suurepäraselt ägedades restoranides süüa. Ja viimast korda veel täiel rinnal oma lemmikbändile Vi ai pi´s kaasa elada. Kuna Kristiinal oli peaaegu et juba ka sünnipäev käes, siis möödus viimane õhtu seal ka selles meeleolus. Õhtusöögi ajal tulid lausa restorani kõik töötajad talle üheskoos sünnipäeva laulu laulma, panid krooni pähe ja maja poolt oli sünnipäevale kohaselt ka küünlakesega  koogitükike. Samuti kutsuti ka Vi ai pi´s sünnipäevalapsed lavale ja neile lauldi sünnipäevalaulu ning klubi poolt oli kokteil, mis siis laval shotina ära tuli juua. Tegime koos bändiga ka mälestuseks pilti ja jätsime hüvasti. Õhtu möödus lõbusas meeleolus ja esimest korda sai ka sealne kõige popim klubi üle vaadatud, mida ammu juba kavas teha oli. Peale 9 kuud vaikselt hiinas vegeteerimist oli täitsa tore jälle ka klubimöllu sees olla ja ennast välja tantsida :)

BaliBaliBali!!!!!

Hmm, olin juba lõpetamas, aga nüüd tuli veel meelde, et see jäi mul täitsa mainimata, et kohtasime oma reisi vältel ka kolme eestlast. Esimene oli lihtsalt üks eesti neiu, kes oma välismaalasest mehega Balil mesinädalaid veetis ning  poejärjekorras meie taga seistes meid eesti keeles rääkimas kuuldes sattus elevile ja tegi ka kohe meiega juttu. Suur ikka tõenäolsus nii kaugel teise eestlasega kõrvuti sattuda on.

Kui see tõenäolsus on väike, siis veel väiksem on tõenäolsus, et kohtad seal kedagi tuttavat. Aga nii juhtus! Vi ai pi´s panin tähele, et lavast teisel pool, meie vastas istub üks veidi tuttav nägu. Ma olin suhteliselt kindel, et see oli mu kunagine töökaaslane Maikrahvi restoranist, kuid kuna see oli päris ammu kui me koos töötasime, ja tegu oli ikkagi Baliga, siis ei olnud ma endas surmkindel.  Siiski otsustasin selles asjas selgust teha ja küsisin temalt eesti keeles, et kas on võimalik, et ta on eestlane ja et ma tean teda. Tüüp vastas inglise keeles, et I am sorry, can you repeat that, I didn´t understand.  Nii ma siis kordasin ennast eesti keeles, mille peale sain täpselt sama vastuse. (Ka bänd muidugi mängis, nii et ega väga selgelt ei kuulnud ka juttu, aga siiski). Natuke juba hakkas imelik, et kas tõesti panin nii feililt mööda ja räägin mingi suvakaga. Siiski küsisin  see kord nüüd inglise keeles, et Where are you from? Ja sain vastuseks “Estonia”. Seepeale ma hakkasin naerma ja ütlesin eesti keeles, et sellest ma ju räägingi, ma olen ka eestlane. Sellele järgnes üllatust täis naerupahvak ka temalt ja kohe vuristas ette, et no muidugi ju, Kairi Kipper Maikrahvist! Heh, see oli küll naljakas. Kuna asud niivõrd teises maailma otsas, siis  ei tunne isegi oma emakeelt ära, kuna lihtsalt ei oota, et seda kuulda võiks. :D

Kolmandat Eestlast nägime samuti Vi ai pi´s. Temaga me juttu ei rääkinud, sest korralikult pidutsevale eestlasele kohaselt oli ta ennast niivõrd kinni joonud, et peagi magas juba pikali pead pidi laua all. Go estonians! Tegelikult pisut piinlik. :p

 

6 kommentaari »

  1. kaisa:

    Päris hea :) Aga reaalselt minuga on ka nii juhtunud, et ei saa aru, kui minuga eesti keeles räägitakse!

  2. Kairi:

    Jap, eks see ole see, et ei oota, et keegi eesti keelt kasutada võiks. Aga antud olukorra tegi minu jaoks veel naljakamaks see, et alguses ta ei tundnud mind üldse äragi, aga nii kui ütlesin, et olen eestlane, siis tuli kohe eesnimi, perekonnanimi ja töökoht vurinal, ilma mingi mõtlemiseta :D

  3. Juhan:

    Hei!

    Nagu näha, kahjuks ikka ei jõudnud teile edelasse külla, polnud aega ega raha. Aga igatahes olen nüüd kaks nädalat juba Eestis tagasi ja võin öelda, et vajab harjumist :P Nii et kui kunagi tulete, pange vaim varakult valmis.

  4. Kairi:

    Hehe, võtan arvesse :D Kahju küll, et külla ei jõudnud, kuigi peab mainima, et ega Chongqingi mitte tulemisega sa väga palju just ilma ei jäänud :D Millega nüüd Eestis plaan tegelema hakata on?

  5. Juhan:

    Praegu käin tööl üheksast viieni ühes kontoris, hiina keelega pole sel kahjuks küll suuremat pistmist. Aga eks ma hoian silmad võimaluste suhtes lahti.

    Magistrisse on ka plaanis minna, aga mitte Aasia omasse; vaid Tartusse tsükliõppesse.

  6. Kairi:

    Edu sulle sobiva töö leidmise ja magistriga :)

Selle postituse kommentaaride RSS-voog. TrackBack URI

Lisa kommentaar

Rea- ja lõiguvahetused on automaatsed, e-postiaadresse ei näidata, HTML on lubatud: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>