I want to live, not just be alive

http://public.fotki.com/kairikipper/elu-hiinas/

6. jaanuar

Rubriigid: Maailma avastamas — 9. jaan 2013 @ 02:40

Täna sättisime äratuskella varaseks, sest kavas oli pikk ja asjalik päev LÕBUSTUSPARGIS! Hong Kongis asub  maailma parimaks teemapargiks tunnistaud Ocean Park. See asub mäe otsas ja on ära jagatud mitmele künkale. Üheks kõige imelisemaks asjaks oligi seal vaade. Kujutage ette endale jõhraid “ameerika mägesid” järskude laskumiste ja surmasõlmedega ja nüüd kujutage ette, et see asi asub mäe serva peal….see teeb elamuse ikka mitu korda närve kõditavamaks.

Kuna park asus peamiselt kahe künka peal, siis omaette elamus oli juba ühest osast teise saamine, sest selleks tuli kasutada jällegi köisraudteed. See oli justkui sõid vaaterattal, ainult, et ratas oli lahti võetud pikaks reaks ja laius üle mägede vaatega merele ja mägedele. Me nautisime seda päeva täiega, sest see oli meie mõlema jaoks esimest korda “päris” lõbustusparki külastada (Eesti tivoli on siiani olnud kõik). Nüüd siis saime vabalt nautida kõiki neid ekstreemseid ja veel ekstreemsemaid atraktsioone. parimad ikka mitu korda. Kõik atraktsioonid olid seal pigem suurtele mõeldud, mitte lastele. Kõig oli väga vinge ja äge.   Meie lemmikuteks olid puna-kollased ameerikamäed.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vabalangemise torn, mis oli 7o m kõrge.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja vasar, mis raputas igasse suunda ja igate pidi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ennast igate pidi korralikult läbi loksutatud ja närvid ära kõditatud asusime päeva teises pooles ka rahulikuma meelelahutuse juurde. Nimelt on seal väga tasemel akvaariumimaja erinevate mereelukatega. Alustades meritähtedest kuni haikaladeni välja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sai tutvuda ka põhja-ja lõunapoolusega, kus oli siis uhke saal hüljeste basseiniga ning morsa basseiniga ning teine maja, kus oli väga külm ja kus elasid pingviinid. 

Külastada sai ka vihmametsamaja, kus peamiselt sai tutvuda erinevate papagoidega.

Kõige lõpuks läksime ka pandade majja. Kahjuks oli juba õhtu käes ja ka seal majas olid tuled ära kustutatud, et loomadel normaalne ööpäeva tunnetus oleks. Olid vaid hämarad tuled ja seega ei saanud ka pilti hästi teha. Aga siiski saime näha päris elus pandakarusid ja nad olid täpselt nii armsad kui kuskil pildi peal. Istusid nunnult selg vastu  kivi ja järasid pambust. Lahe oli see, et neile oli nii korralik maailm sinna ehitatud. Neil olid seal puud ja kaljunukid ja ühel oli kosk ja teisel voolas jõgi läbi ruumi. Muidugi ei ole see sama, mis päris looduses elada, aga neid vaadates ei jäänud  ka sellist tunnet, et nad vangis oleks. Tundus ei kõik  loomad olid seal oma eluga päris rahul :)

Me veetsime terve päeva seal pargis, põhimõtteliselt avamisest sulgemiseni ja vaevu said kõik kohad käidud. Õhtu lõpuks toimus veel suurel purskaevu väljakul uhke tule-vee-valguse show. Seda on väga raske kirjeldada kui üllatavalt lahe ja suurejooneline see oli.Teemaks oli valguse ja pimeduse draakoni võitlus.  Purskaevud möllasid, vee seinte peal lasti erinevate valgustega möllavate draakonide kujutisi, kohati purskas tuld ja lasti rakette. Kõik see oli üli-mega-vinge!

 

 

 

 

 

 

 

Selle päeva kohta pole võibolla palju juttu kirjutada, aga emotsioone on tohutult :)

Kommentaarid puuduvad »

Pole veel kommentaare.

Selle postituse kommentaaride RSS-voog. TrackBack URI

Lisa kommentaar

Rea- ja lõiguvahetused on automaatsed, e-postiaadresse ei näidata, HTML on lubatud: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>