I want to live, not just be alive

http://public.fotki.com/kairikipper/elu-hiinas/

12.jaanuar

Rubriigid: Maailma avastamas — 14. jaan 2013 @ 08:34

Oleme nüüd jälle nädalakese tööl olnud ja vaikselt jälle töörütmi sisse elamas. Häiriva asjana selgus, et see meie Hong Kongi reis läks kõik puhkepäevade arvelt, mis tähendab siis seda kui me 9. jaanauril tööd alustasime, siis oli meil juba selleks ajaks 7 puhkepäeva ära kasutatud ja terve ülejäänud jaanuari kuu jooksul oli jäänud meile vaid 1 vaba päev. Meil oli küll väga tore reis, mis on seda täitsa väärt, aga siiski teeb põhimõtteliselt tigedaks see olukord. Algselt siia tulles ei teadnud ma midagi sellest, et üldse Hong Kongi sõitma pean. Niisiis oli juba see häiriv, et selline asi ütlemata jäeti ja niimoodi möödaminnes jutuks toodi. Lisaks siis see fakt, et me sinna oodatust kauemaks peame jääma, ka see oli meie jaoks negatiivne uudis, mida meie ette ei plaaninud ja mis tõttu oli raha kulu ka metsikult palju suurem , ja nüüd siis kui tagasi jõudsime, siis võtsid restoranis kõik seda kui meie mingit isiklikku  puhkusereisi, mille üle me justkui tänulikud peaksime olema, et minna saime. Jah, muidugi oli meil tore, aga nagu me poleks elusees sinna läinud kui viisade pärast poleks see kohustuslik olnud. Niisiis häirib mind hotelli suhtumine selles küsimuses. Kui nad ise tahavad kutsuda hotelli tööle välismaalasi, ja nende riigil on nii palju seadusi välismaalaste kohta, siis hea tööandjana peaksid nad tulema vastu ja kohandama ka oma töökorraludsest siiski nende huvides. Okei, jah, et kui neid otseselt tööpäevadeks ei loeta, maksku siis lihtsalt vähem raha jaanuaris, aga normaalse arvu vabasid päevi peaks meil ikkagi olema õigus saada. Ma rääkisin, et okei, et antku siis veebruari arvelt see kuu mõni vaba päev rohkem.  Annaksid nad veebruarist 2 vaba päeva sellesse kuusse, siis oleks meil see kuu iga nädal üks vaba päev. Kahjuks aga memo ei luba anda 2 vaba päeva, nad saavad anda veebruarist ainult ühe päeva. Memo ütleb nii. See ajab küll pisut tigedaks. nagu hotellile pole tegelikult abosluutselt mitte mingit vahet, mitu vaba päeva me järgmisest kuust võtame. On ette kirjuatud mingid seadused ja see on elu. Nad ei suuda vaadata nendest piiridest kaugemale.  See oleks praegu täiesti loogiline koht, kus järeleandmine teha, sest nagu me olime seal Hong Kongis ju töö tõttu,  paberite pärast, mida hotellil ka vaja on.  Aga ei memo ütleb, et ühe päeva saab ümber tõsta ja nii on. Kuigi abosluutselt mitte mingit vahet poleks hotelli jaoks kui ma tõstaks 2 päeva või isegi 3 päeva. Rumal lihtsalt.

Ja kuna nüüd tuleb see kuu veel kindlati minna Chongqingi nende viisade toel meile ajutist elamisluba vormistama, siis tähendab see seda, et meie ainus vaba päev läheb nüüd siis ikkagi veel viisadega seotud asjaajamise tarbeks.

 

 

Kommentaarid puuduvad »

Pole veel kommentaare.

Selle postituse kommentaaride RSS-voog. TrackBack URI

Lisa kommentaar

Rea- ja lõiguvahetused on automaatsed, e-postiaadresse ei näidata, HTML on lubatud: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>