I want to live, not just be alive

http://public.fotki.com/kairikipper/elu-hiinas/

23. Jaanuar

Rubriigid: Maailma avastamas — 23. jaan 2013 @ 11:44

Täna jälle parandasin tööl toitude nimesiltide inglise keelseid tõlkeid. Seal oli jälle ikka korralikult sassis nimesid. Näiteks: Red waist bean cook the palm also. Fried fresh especially. Young ginger detonation duck. Five spice ass meats. Wool blood popular. Showing when food.  Ja see rodu võib aina edasi ja edasi minna. Ise tahab 5 tärni restoran olla. Aga noh, vähemalt saan ma aidata ja kasulik olla. See o tore.

Peale tööd läksin jälle He´dele külla väikese Leoga juttu ajama. Ta õpetas mind Hiina malet mängima. Paljuski on see sarnane tavalise malega, aga osa nuppe liigub teist moodi. Põhiliseks erinevuseks võib nimetada seda, et nõrgemad ikka tugevamate vastu ei saa. Näiteks etturiga pole võimalik kuningat ära süüa, isegi kui asetus on õige. Ettur on alam, ning tema kuninga vastu ei saa lihtsalt . Hiina vaim vist.

Mulle meeldib Leo vanemate suhtumine, et nad tahavad, et ma Leoga mängiksin ja niisama juttu räägiksin. Vahepeal teeme küll ka mõningaid lugemise harjutusi, aga ei ole mingit räiget tuupimist ja lapse piinamist. Kuigi täna oli ta emal küll imelikud materjalid valitud lugemiseks. See tekst oli kaugeltki liiga keeruline tema jaoks. Ta on  küll tubli, aga praegu tuleks veel ikkagi lihtsamate sõnade lugemist harjutada. Täna andis ta ema meile lugemiseks dialoogi, et kuidas taksot tellida ja kuidas rongis kohvreid paigutda….mis oli rohkem nagu täiskasvanute keele koolituse algajatele, mitte aga väikesele lapsele. Aga noh, homme tuleb ta mulle üksi külla ja siis saan ise vaadata, et mida teeme ja loeme ja mängime :)

Ta vanematele meeldiks kui me selle kuu aja jooksul iga päev väikse inglise keele harjutamise tunnikese teeksime. Alguses ma mõtlesin, et iga päev on ikka liiga palju….aga hetkel tundub, et ei olegi hullu. Mulle täitsa meeldib. Võibolla mulle ikka sobib see lastega tegelemine. Sealt ära tulles oli kohe hea tuju :)

Aga naljakas fakt jälle see, et kuigi tegu on rikkama klassi inimestega ja korter on muidu kena, siis ikkagi hoiavad nad aknaid lahti, nii et toas on sama külm kui õues. Tuppa tulles ei lastud mul saapaidki jalast võtta, ning ka mantli jätsin selga,  ka Leo oli toas tossude ja talvejopega. Nagu neil ei ole ju raha probleemi, et ei saaks konditsioneeri eest maksta või muud kütet kasutada. Täielik müsteerium mulle, miks inimesed siin tube soojas ei hoia. Neile ju endale ka ei meeldi ja kurdavad, et külm on. Nastja ütles, et ühikas pidavat mitmed lausa jopedega magama. Aga konditsioneeri sooja peale ei vajuta. Oleks meie konditsioneeril sooja programm, siis me hoiaks seda koguaeg sees. Ja isegi kui praegu gaasipliidiga kütma, siis on ikka arved väiksed.

Ma sain Leo käest ka ühe hiina keelse lasteraamatu laenuks. Mul tuleb nüüd vist tubliks hakata ja  kodus hiina keelt korralikumalt õppida.

 

 

Kommentaarid puuduvad »

Pole veel kommentaare.

Selle postituse kommentaaride RSS-voog. TrackBack URI

Lisa kommentaar

Rea- ja lõiguvahetused on automaatsed, e-postiaadresse ei näidata, HTML on lubatud: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>