I want to live, not just be alive

http://public.fotki.com/kairikipper/elu-hiinas/

21. august

Rubriigid: Maailma avastamas — 21. aug 2013 @ 10:13

Elu siin igavaks ei lähe.

Mul on  vaba päev ja toimetasin vaikselt üksi kodus. Järsku tundsin suitsu haisu ja läksin rõdule vaatama, et kas väljas põletatakse jälle midagi. Rõdul polnud midagi näha, ega ka suitsu tunda. Elutuppa tagasi tulles oli jälle selge põlemise hais. Poetasin korteri ust, et koridori piiluda ja sealt see tuligi. Selge suitsu ja vingu hais, justkui keegi oleks oma korteris ahjule tuld tehes siibri kinni unustanud vms. See aga see kindlasti olla ei saanud, sest siin ei ole korterites ahjusid ega üldse mitte mingisugust kütet.  Virutasin korteri ukse kinni ja mõtlesin oma peas, et kas tõesti on see võimalik, et tegu ongi päriselt tulekahjuga ja maja põleb. Kerge paanika tuli peale, sest ühtegi muud loogilist põhjust sellele suitsule ma leida ei suutnud. Ilmselgelt ei olnud mõistlik enda korterisse ootama jääda, et asjast selgust saada. Esimese asjana haarasin meie passid kaenlase ja tormasin uksest välja. Lifte teatavasti tulekahju korral mõistlik kasutada pole ja nii ma siis tõmbasin treppide juurde viiva ukse lahti ja sellega oli mulle selge, et tegu on kindlasti lahtise tulega, mis jääb minust alla poole. Veidi vale tundus suitsu allika suunas joosta, kuid muud moodi ju majast välja ei saa. 13. korruselt välja hüppama just ei hakka. Silmad juba kipitasid suitsust ja surusin oma pluusi suu ja nina vastu, et vingu nii palju sisse ei hingaks. Oi kuidas ma kartsin…suits läks aina tugevamaks…..mis siis kui tuli on selles trepikojas ja on liiga suur, et sealt läbi pääseda. Järgmise trepi käänaku taha joostes jäin järsult seisma ja jõllitasin tule kollet ja selle kõrval seisvat meest. Üks mees tegi trepikojas LÕKET, lihtsalt põletas seal enda asju!! Ilmselt kui ta aru oli saanud kui palju suitsu see tekitab, siis oli ta seda hoolega kustutama hakanud ja hüüdist mulle, et pole midagi, kõik on korras. See oligi juba peaaegu kustunud, kuid suitsu oli metsikult. Kus inimeste ajud on!! Muidugi oli mul hea meel ja kergendustunne, et päriselt ei olnudki tulekahju ja et mingit ohtu ei ole, aga korralikult hirmutas ikka ära küll. Aga sellise asja peale ju ei tule, et inimesi täis 33 korrulise maja kuskil 10. korrusel hakkab keegi lihtsalt lõket tegema, et oma asju põletada. Hiinlased!!! :@

4 kommentaari »

  1. kaisa:

    :) :) Hoolitsed ikka selle eest, et saaksin kolmapäeva õhtul ühe korraliku kõhutäie naerda! See vist ongi kultuurišokk?! Tundub, et peaaegu aasta juba täis Hiinas aga üllatusi jätkub :)

  2. Kairi:

    Ma juba mõtlesin, et polegi enam võimeline siin millegi üle üllatuma, aga näed, ikka jagub neid hetki veel.

  3. Mariann:

    Loen su kirjutisi hiinlastest ning nende absurdsest käitumisest ja imestan iga kord, et kas töesti peavad hiinlased oma sellist käitumist/tegutsemist normaalseks? Ka nö köige normaalsemad hiinlased? Väga raske uskuda igatahes, aga näe, elus nad on ning elavad ja saavad oma eluga seal hakkama…. :)

  4. Kairi:

    Mina ka ikka arutlen vahel, et nende mõtlemises peab midagi täiesti kategooriliselt teist moodi olema, kui nad saavad selliseid asju normaalseks pidada, mis meile täiesti absurdsed näivad. Ja kõige mõistatuslikum on veel see, et välismaailmale on nad suutnud endast justkui iidset sügavat tarkust täist kultuuri mulje jätta, samas kui siin kohapeal neid kõrvalt vaadates näib, et puudub ka kõige elementaarsem viisakus ja kombe koodeks. (Ainult endast kõrgemate ja tähtsamate inimeste vastu näidatakse üles ebaloomulikult sügavat viisakust, mis on tegelikult ka vaid üks suur näitemäng).

Selle postituse kommentaaride RSS-voog. TrackBack URI

Lisa kommentaar

Rea- ja lõiguvahetused on automaatsed, e-postiaadresse ei näidata, HTML on lubatud: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>