pisike

5.Rühmatöö_Pasta

22. October, 2009 0

Köögivilja-juustulasanje

Kogus Koostis- ja maitseained
200 g lasanjeplaadid
KÖÖGIVILJAKASTE
2 tk Sibul
4 küünt Küüslauk
1 tk Varsseller
3 tk Porgand
1 tk Paprika
2 sl õli
400 g Purustatud tomatid
2.5 dl vesi
1.5 tl Sool
0.5 tl Must pipar
1 tl Pitsamaitseaine
JUUSTU-SPINATIKASTE
7 dl Piim
4 sl Jahu
100 g (värske) Spinat
0.5 tl Valge pipar
0.25 tl Muskaatpähkel (jahvatatud)
100 g Riivjuust

Köögivlijakastme jaoks puhasta köögiviljad ja lõika peenteks ribadeks. Kuumuta kastrulis õli, lisa köögiviljad, purustatud tomatid, vesi ja maisteained. Hauta väiksel tulel 20-25 minutit. Juustukastme valmistamiseks kuumuta väikses potis 5 dl piima peaaegu keemiseni. Sega ülejäänud 2 dl piima jahuga ning kalla peene nirena usinalt segades kuuma piima hulka. Lase keema tõusta ja keeda segades 5 minutit. Tõsta pott tulelt, lisa tükeldatud spinat ning pool riivitud juustust. Maitsesta muskaadi ja valge pipraga. Tõsta lasanjevormi põhja kiht köögiviljakastet ning sellele kiht juustukastet, lao peale lasanjeplaadid. Tee samamoodi veel 3-4 kihti, kuni kastet jätkub. Viimane plaadikiht kata juustukastmega. Raputa peale ülejäänud riivitud juust, kata vorm fooliumiga ning küpseta ahjus 175°C juures 20 minutit. Eemalda foolium ja küpseta veel 10 minutit. Retsept on mõeldud kuuele inimesele.Köögivilja-juustulasanje

Pole kommentaare

Pole veel kommenteeritud. Tahad olla esimene?

RSS feed selle postituse kommentaaridele. TrackBack'i link

Jäta kommentaar