veronc

8. Dec 2009

rahva kombed,usud ja globaliseerumine

Postitatud kategoorias: rahva kombed jne. — veronc @ 11:14

Erinevates maades on omad usud ja harjumused mille järgi ka elatakse.Tänu nende harjumustele tekivad ka kombed mis on paraku igal rahaval erinev.Elatakse nii nagu on harjunud rahavas.Rahavas kasvatab seda mida peab oluliseks ning harib ennast ja oma teadmisi antakse ka edasi järgmistele põlvkondadele.Väga tavaliseks on saanud igal maal omad kombed nii usus kui ka toidusuhtes.Üleilmastumine on ühiskonnas ja maailma majanduses toimuvad muutused, mis on põhjustatud üha kasvavast rahvusvahelisest kaubandusest ja üha tihenevast üleilmsest kultuurivahetusest ning mis seisneb kultuuride, ökosüsteemide ja väärtuste ühtlustumises ruumilise mitmekesisuse kahanemises, kaugkommunikatsiooni osatähtsuse olulises suurenemises.

tunni analyys 7.12

Postitatud kategoorias: tunni analyys 7.12 — veronc @ 11:05

Päris huvitavad toidud tulid välja munadest.Minul ja paulil läks natukene aia taha kuna arvasime et tuleb ise valida kuidas keeta mune.Siimu kohupiima pallid vanilje kastmes polnud isuäratavad maitsepoolest polnud viga.ma kahjuks ei mäleta kes tegi vormis muna mis kyll ei kõlvanud syya.pole hullu muidu olid kõik söödavad enamvähem.

tunni analyys 30.11

Postitatud kategoorias: tunni analyysid — veronc @ 11:04

Kõige parem toit oli Mirjamil ja Tõnnil.Teistel oli ka suht normaalsed toidud kuid näiteks Siimul jäid kartulid tooreks ja minul ning Paulil sai toit liiga vara valmis.Muidu olid kõik toidud söödavad.

lõhevarda porruga

Postitatud kategoorias: Määratlemata — veronc @ 11:02

125g lõhefileed
50 g porrulauk
MARINAAD
0.25 sl Õli
0.13 tk sidrunist pressitud mahl
0.13 sl Fariinsuhkur
0.25 tl Ingver (riivitud)
0.25 tl Sool
pisut Cayenne’i pipart
150 g katulit
100 g porgandid
100 g hapukurki
50g tilli
200 g hapukoort

Lõika lõhefilee kuubikuteks. Sega kokku marinaad ja pane koos kalaga kilekotti, lase pool tundi külmas seista. Lõika porru rõngasteks ning keeda kergelt soolases vees 3 minutit. Vala vesi ära ja nõruta. Lüki kalatükid vaheldumisi porrulauguga varraste otsa. Grilli mõlemalt poolt mõned minutid, kuni kala on küps või ahjus 200c juures kuni on valmis.Koorida kartulit,porgandit siis peasta puhtaks ja panna keema kuni valmimiseni.Siis tükeldada hapukurki ja hakkida tilli ning lisada hapukoore sisse ja siis segada ning praetud lesta ja kartulit serveerida koos kastmega.

1. Nov 2009

külmlaud (salat ja suupiste)

Postitatud kategoorias: Määratlemata — veronc @ 04:34

salat (kahele)
1 avokaado
50 g suitsusinki
75g paksemat majoneesi
0,5 tl sidrunipipart
0,5 sl sidrunimahla
0,5sl hakitud tilli
Koori avokaadod,lõika ribadeks ja piserda üle sidrunimahlaga.Lõika ka sink ribadeks,sega avokaado ja majoneesiga.Viimaks maitsesta salat sidrunipipra ja tilliga.

picture

peekoni -kuivatatud ploomi suupisted (7)

1 pakk viilutatud peekonit
10 tk kuivatatud ploome
7-8 tikku
Keera ploom peekoni sisse rulli, torka tikuga läbi ning küpseta 200°C juures ahjus 15 minutit.
Serveeri soojalt.

14. Oct 2009

Marineeritud paradiisiõunad

Postitatud kategoorias: Määratlemata — veronc @ 07:46


1 kg paradiisiõunad
marinaad:
200g suhkur
3-6 tera vürts
6-10 tera nelki
kaneelikoort
0.5 l vett
valmistamine:
Pese õunad ja lõika varred lühemaks. Suuremad õunad võid ka poolitada ja südamikust puhastada. Torgi õunte koorde puust tikuga või roostevabast terasest noa otsaga augukesed. Loputa õunad veel kord veega ning pane purkidesse. Keeda valmis marinaad ja kalla õuntele.
Tõsta purgid kuumutamisnõusse, mille vee temperatuur on 60°. Kuumuta 85° juures 20–25 minutit ning kaaneta kohe.
veronika ja paul

koorene kana-pastaroog

Postitatud kategoorias: Määratlemata — veronc @ 07:35


200g meemarinaadis kanafileetükid
1 sl magusat tšillikastet
1.5 küünt küüslauku
100g makarone
0,5 punane sibulat
0,5 sl õli praadimiseks
0,5 punti basiilikut(värske)
0,5 dl piima
0,5 dl hapukoort
sool
pipar
10g parmesani juustu
valmistamine:
Sega kana hulka peenestatud küüslauk ja tšillikaste, jäta maitsestuma. Keeda makaronid pehmeks. Pruunista pannil õlis tükeldatud sibul. Lisa kanatükid ning prae, kuni need on pehmed. Seejärel lisa hakitud basiilik, piim ja hapukoor, maitsesta soola-pipraga. Viimaks sega hulka makaronid. Serveerimisel riivi peale parmesani.

veronika ja paul

6. Oct 2009

15 kartulirooga valmistamise kirjeldus ja pildid

Postitatud kategoorias: Määratlemata — veronc @ 07:55

kartulipüree- Kartulipüree valmistamiseks keeda kartulid, püreeri need pudruks, lisa või ja kuum piim.

praekartul-keeta kartul pehmeks ning hiljem pannile panna praadima

poissmehekartul-kartulid ära pesta ning koorida siis panna kuumale pannile viilutatud kartul ja praadida kuni valmimiseni.

friikartul-Lõika kooritud kartulid kangideks (kuivata majapidamispaberi vahel).
Aja õli kuumaks. Pane kartulid kuuma õli sisse ja küpseta, kuni need muutuvad kuldpruuniks. Lõpus maitsesta soola ja pipraga.

kartulikroketid-Kartulid peenestada riivides või läbi pressi surudes, lisada või, munad, maitseained ja umbes 1/2 klaasi riivsaia. Reguleerida tainast riivsaiaga, see peab olema pehme, kuid vormitav. Vormida pöidlapikkused silindrid, veeretada riivsaias või enne klopitud munavalges ja seejärel riivsaias. Praadida rohkes tulises õlis kuldkollaseks.

kartulikotletid-Riivi kooritud kartulid ja porgandid, aja koos sibula, küüsalaugu ja singiga läbi hakklihamasina või peenesta köögikombainis. Lisa lahtiklopitud monad, jahu ning sega korralikult läbi. Maitsesta. Aja pann kuumaks, tõsta lusikaga tainas pannile küpsema.

prantsuse kartul-Puhasta köögiviljad, haki sibul ja küüslauk. Kuumuta hakitud sibul ja küüslauk suuremal pannil õlis klaasjaks. Lisa purustatud tomatid, vesi, pruun suhkur, sool ja pipar. Lase keema tõusta. Lisa väikesed kartulid. Keeda tasasel tulel kaane all 15 minutit, kuni kartulid on pehmed. Puista peale kapparid, oliivid ning hakitud petersell. Sobib nii linnuliha, mereandide kui ka liharoa juurde.

Ameerikapärane kartulisalat:

Lõika toored kartulid paksemateks viiludeks ning keeda soolaga maitsestatud vees peaaegu pehmeks. Vala suuremasse kaussi sibul, lisa veidi tahenenud kartulid ja leige kanapuljong.
Tõsta eraldi kaussi salatipõhi, puljongis maitsestunud, kuid üleliigsest vedelikust kurnatud kartulid, krõbedaks praetud peekonikuubikud, kurgitükid, hakitud muna ja viilutatud seller. Sega soovi korral majoneesiga. Kui armastad äkilisemat salatit, maitsesta soolaga.

värske kartuli salat:

Suurele taldrikule säti salatilehed, nende peale kartuliviilud, kurgiribad, lastevorstiribad, osa hapukoorekastmest, rediseviilud, tomatiribad, munaviilud, jälle hapukoorekaste. Kaunista punase sibula, muna ja tilliga.

hakk-kotletid praekartuliga:

Vahel tekib igaühel igatsus kotlettide ja praekartuli, meie emade-vanaemade tavapärase toidu järele. Siin kasutatud kartulimaitseaine annab kotletitainale uue maitsenüansi, kuid selle asemel võid lisada ka muud meelepärast kodus leiduvat maitsesegu.

1. Oct 2009

Kohvikreem

Postitatud kategoorias: Määratlemata — veronc @ 07:17

25 g jahvatatud kohvi
0,5 kl vett
0,5 sl zelatiini
2,5 sl vett
125 g 35% rõõska koort
2 sl suhkrut

1. Valmista kohvist ja veest kohviekstrakt.
2. Kurnatud kuumale kohviekstraktile lisa külmas vees leotatud zelatiin ja sega, kuni zelatiin on sulanud.
3. Aseta vedelik jahedasse kohta ja jahuta toatemperatuurini, vahetevahel segades.
4. Vahusta koor suhkruga. Vala peene joana vahukoore hulka jahtunud kohvi-zelatiini segu, kogu aeg hästi segades.
5. Lase külmas kohas tarduda.
6. Serveeri vahtrasiirupi, hakitud pähklite või vahukoorega.

30. Sep 2009

Kollase paprika supp

Postitatud kategoorias: Määratlemata — veronc @ 06:28
1 tl õli
0.5 tk Harilik sibul
0.5 vart Varsseller
2.5 dl kanapuljong
2 tk kartul
0.25 tl Tüümian
0.13 tl Must pipar
2
tk kollane paprika
peale hakitud           Kuumuta kastrulis õli ja lisa hakitud sibul ning seller. Prae umbes 5 minutit. Kalla juurde puljong. Lisa tükeldatud kartul, tüümian, must pipar ja tükeldatud paprika. Kuumuta keemiseni ja keeda, kuni köögiviljad on pehmed. Püreeri supp ja kaunista peterselliga.
Kollase paprika supp PAUL JA VERONIKA
Järgmised »