KerttuAed

Kategooriad
Arhiiv
Lillekastide ettevalmistamine
Kirjutas kerttu, 24 April, 2012   

Eile otsisin kuurist välja lillekastid, mis käivad maja ette aknalaudade peale. Pesin need puhtaks. Aga ei desifitseerinud küll kuidagi, sest ei näe sellisel tegevusel mõttet. Tean küll, et peab. Esiteks ei ole mu taimedel mingeid haigusi olnud ja kui peakski midagi olema, siis küll see talve -30ºC tapab kõik.

 

 

Põhja panin puidumultśi ja kergkruusa segu, et lillejuurtel oleks õhku ja liigne vesi paremini ära voolaks.

 

 

Siis panin lillemulla, millele lisasin vermikuliiti. Seda kasutatakse mullasegude niiskuse hoidmiseks ja õhustuse parandamiseks.Tegelikult oli seda lillemullas ka teatud määral olemas, aga lisasin veits omalt poolt ka juurde. Lillemulla ostsin elva kodupoest 4,30.-, teised asjad olid varem olemas.

 

 

Siis panin veel kihi ka kanakakat ja ühe mullakihi peale.

 

Täna istutasin taimed ja külvasin seemned. Plaan oli nendesse panna erinevaid lilli segamini, ainus tingimus on, et lillekõrgus ei ületaks 35cm. Eelmine aasta panin sellised lilled, mis lihtsalt meeldisid ja ei arvestanud üldse üldse, et nad võivad liiga kõrgeks kasvada. Neil endal ei ole seal ruumi ja samuti varjab vaate aknast ära. Värvide suhtes mingeid eelistusi ei olnud.

 

Kastidesse läksid siis taimedena punane lihtõieline petuunia, rippuv raudürt, madal pruudisõlg, sibulatena narriõis ja õrn ülane ning seemnetena valge ja lillaga kannike ning vahepeale külvasin lihtsalt spinatit. Arvasin, et jääb ilusam ja kohevam, kui natuke rohelist on ka vahel ning miks mitte midagi söödavat ka lillekastidest võtta.

 

 

Õrn ülane

 

Narriõis

 

 

 

Sibulad ostsin Elva kodupoest hinnaga 1,6.- pakk. Vee sees neid eelnevalt ei leotanud. Talveks tuleb nad kindlasti üles võtta.

 

 

Spinacia oleracea L.

 

Viola wittrockiana

 

 

 

Lõpptulemus sai selline. Mitte just kõige ilusam, aga küll nad kasvavad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Üks kommentaar - “Lillekastide ettevalmistamine”
  1. kati Says:

    Kerttu, Sul on kindlasti väga põnev oma aeda arendada, edu sulle:) Samuti on Su blogi pidamise intensiivsus ja detailitäpsus imetlusväärne. Algaja ajapidajana olen sageli sarnases õhinas – loen päevi, millal seemned idanevad ja kõik uued taimelehed vaatan üle ja teen muid sarnaseid asju, aga blogi osas olen ikka kõvasti laisem.

    Vaatsin su lillekastide “menüüd” – spinat lillede vahele, see on väga vahva mõte! Võõrasemade osas (need sini-valged kannikesed) – neid vist hakkavad sul sel aastal kaunis hilja õitsema (juuli lõpus / augustis ehk)?


Kommenteeri



«     »