KerttuAed

Kategooriad
Arhiiv
Eeterlikud õlid
Kirjutas kerttu, 14 October, 2013   

Päevad jäävad järjest lühemaks ja pimedaid õhtuid tuleb ju kuidagi nautida. Selleks sai tellitud ports eeterlikke õlisid.

 

DSCN5282

 

Tellisin 7 tk: 

  1. Apelsin magus Citrus sinensis, hind: 2.77.-
  2. Lavendel Lavandula angustifolia, hind: 3.38.-
  3. Ylang-yalng Cananga odorata, hind: 5.05.-
  4. Mänd (okas) Pinus silvestris, hind: 3.16.-
  5. Rosmariin Rosemarinus officinalis, hind: 3.50.-
  6. Basiilik Ocimum basilicum, hind: 2.35.-
  7. Salvei Salvia sclarea, hind: 4.10.-

 

Nüüd kõigist lähemalt (info Balscand OÜ kodulehelt, kus ka tooted tellisin):

 

Apelsin – Loob sädeleva meeleolu. Lisab loovust, meelekindlust, annab positiivse ja sädeleva meele. Seguneb hästi: lavendel, bergamot, roosipuu, sidrun, salvei, mürr, sandel jt.

Lavendel – Sisendab puhtusetunnet, on toniseeriva ja rahustava toimega (depressioon, peavalu, närvipinge). Hea antiseptikuna, sobib ta naha, haavade ja kergetete põletuste määrimiseks.

Ylang-ylang - Vähendab stressi ja vaimset väsimust. Seksuaalsust stimuleeriv. Tasakaalustab hormoonsüsteemi, alandab kõrget vererõhku.

Mänd – Annab jõudu, selgitab mõttetööd. Hõlbustab organismil vabaneda toksilistest ainetest, kergendab suitsetajate, samuti istuva eluviisi ja haigusest paraneva inimese enesetunnet.

Rosmariin -  Rosmariini ergutav , värskendav aroom stimuleerib mõttetegevust ja suurendab teotahet.

Basiilik – Tasakaalustav, masendust leevendav. Vähendab peavalu, migreeni, kerget külmetust, stimuleerib vereringet,

Salvei – Õli on rahustava toimega. Peavalu leevendab meelekohtade määrimine lahjendamata õliga. Leevendab nahaprobleeme: akne, põletikulised nähud, kortsud. Soodustab juuste kasvu.

 

Ise hakkan neid kasutama nii: Juuste jaoks salvei ja rosmariin. Peavalu puhul salvei, basiilik, lavendel. Toas mõnusa lõhna tekitamiseks panen aroomilampi apelsini või ylang-ylang´i. Jõulutunde tekitamiseks apelsin ja mänd. Samas on siin mõned (mänd, basiilik ja salvei), mida ma varem ei ole kasutanud, siis äkki leian nendele veel paremad kasutuskohad.



Kommenteeri



«     »