Knowledge » Blog Archive » 5 ebatavalist viisi, kuidas kliente võita.

Sinu kliendid on sinu äri viljakuse võti, niisiis kui sa omad äriettevõtet, on oluline näidata oma klientidele kui palju sa neid väärtustad. Ja alles siis, kui sa hakkad mõtlema oma tehingutest kui suhetest, mitte kui lihtsast müügitehingutest, tuleb klientidest kinnihoidmine loomulikult.

Toon välja 5 mitte kuigi tavalist viisi, kuidas tugevdada oma suhteid klientidega ja võita nende lojaalsus.

1. Kasuta oma ema/vanaema salajane koogiretsept heal eesmärgil ära.

Paku kliendile kooki. Ei ole olemas palju inimesi, kes suudaksid “EI” öelda värskele iseküpsetatud koogile. Sa ei pea olema tippklassi pagar, et kedagi endale võita, aga sellise žestiga sa näitad, et su ettevõte hoolib inimestest.

2. Tee “kodu”kõnesid.

Miski ei ütle “ma väärtustan sind” rohkem, kui oma personaalselt investeeritud aeg.  Helista vahepeal oma kliendile ja küsi, kuidas ta läheb. See annab võimaluse koheselt elimineerida kõik võimalikud takistused ja lisaks, kliendid naudivad personaalset tähelepanu.

3. Saa oma kliendid rääkima.

Ei ole paremat viisi  panna kedagi tundma ennast väärtustatuna, kui küsida nende arvamust. Sea püsti kliendinõukogu ja kutsu kliendid endale külla. Ava diskussioon ja lase klientidel avaldada enda nägemust asjadest, mida tahaksid nemad näha sinu arenevas ettevõttes. Niimoodi võidad sa ka klientide usalduse.

4. Personaalne teenindus või toode.

Kui võimalik, kohanda oma teenus või toode kliendi vajadustega, mis näitab, et sa hoolid neist. Mis puudutab kliendisuhteid, ei kehti siinkohal printsiip, et “suhtume kõikidesse klientidesse ühtemoodi”.

5. Tekita internetis sõpru.

Kui sul on mingisugused spetsiaalsed teadmised mingist valdkonnast, ära hoia neid enda teada, vaid tee see kättesaadavaks kõikidele. Tee selgeks, kuskohas sinu kliendid veedavad aega ja astu nendega vestlusesse.

Varuda aega, et oma kliendisuhteid kasvatada ja hoida, on parim investeering üldse, mida sa saad teha. Kui su kliendid naeratavad, siis on suur tõenäosus, et nad teevad sinuga äri edasi ja pikemas perspektiivis soovitavad sind ka oma sõpradele, mis toob sulle lõpuks kasu.

 



Lisa kommentaar