I want to live, not just be alive

http://public.fotki.com/kairikipper/elu-hiinas/

25. detsember

Rubriigid: Maailma avastamas — 25. dets 2012 @ 02:43

Häid jõule kõigile ja mõnusat jõululauas ülesöömist!

Mina veetsin oma jõuluõhtu tööl. Küll oli aga ka seal  jõuluteemaline õhtusöögi buffee. Mikko plaanis  selle tarbeks mitu mõnusat jõulurooga, kuid eile hommikukl sai teada, et selleks õhtuks on eraldi jõulumenüü ja ta peab seda järgima. Natuke oli kahju, aga siiski sai mõnusa sööginaudingu….mis oli küll üürike, kuna me sööme tööajast lihtsalt kiiresti oma õhtusöögi, mitte ei saa seda pikalt nautida ja vabalt võtta. Ja ega ka mingit jõulutunnet ei ole, siin ei saagi olla. Mitte küll, et me ise midagi väga selle jaoks teinud oleks, mõtlesime, et  kui oleme Hiinas, siis oleme Hiinas. Las seekord olla nii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuigi siin jõule otseselt ei peeta, on siiski poodides ja tänavatel  päris palju  jõulukaunistusi märgata. Miskipärast seostavad nemad jõule õuntega. Eile üks töökaaslane küsis mult, et kas me sööme jõulude ajal palju õunu. Ma nagu mõtlesin, et ega väga ei söö, kuigi vanasti olid need küll tähtis osa jõululauast….aga eks see oli osalt ju ka olude sunnil, sest õunu oli kõigil talveks varutud.  Neil on aga siin jõulukomme, et kingitakse üksteisele õunu. Täna saime ka meie Mikkoga ühelt töökaaslaselt jõulukingi – kumbki ühe õuna. Pakendid nägid täitsa uhked välja…jõuluajal müüaksegi juba ilusasti pakendatult kinkimise õunu. Minu jaoks nagu naljakas. Aga samas muidugi väga armas temast.Ta seletas ka, et kuna jõulud on rahu aeg ( rahu hiina keeles hääldub ping´an) ja õunad kõlavad pisut nagu rahu (hiina keeles ping´guo), et siis kingitaksegi õunu, mis sümboliseerivad rahu (neid õunu nimetatakse ping´an´guo). Kuigi nemad näivad arvavat, et see õunade kinkimine on tulnud meie kultuurist, siis mina isiklikult selle tava kohta küll midagi otseselt kuulnud pole.

Ma täitsa imestasin, et siin pööratakse Jõuludele palju rohkem tähelepanu, kui ma ette kujutasin. Aga ma arvan, et see on siin umbes nagu Eestis näiteks Halloween:  Ameerikast pärit püha, mida meil ei peeta….meil on oma Mardipäev, kus marti jookstakse. Siiski on sel ajal Eestis paljudes poodides saadaval hulgaliselt Halloweeni kaupa. Samuti on siin Hiinas Jõuludega, et poodides on jõulukaunistusi, kuid neile ei tähenda see suurt midagi. Neil oma Hiina uue aasta tähistamine ehk “Kevadpüha”, see aeg, mil kõik oma kodudesse lähevad, et perega koos pühi pidada.

Ühelt töökaaslaselt sain veel kingi, kus oli oli üht-teist magusat ja niisama pudi-padi. Natuke oli kahju, et mu pere saadetud jõulupakk veel kohale pole jõudnud…ootan juba kannatamatult.   Aga tänane saak kokku nägi siis selline välja:

Kaunist jõuluaega kõigile!

 

 

2 kommentaari »

  1. kaisa:

    Häid jõule teilegi! Loodame, et jõulupakk peagi kohale jõuab. Postimees kutsub üles jagama oma jõulukogemust välismaal.

  2. kaisa:

    http://joulud.postimees.ee/1084516/uleskutse-eestlane-voorsil-jaga-oma-joulukogemusi

Selle postituse kommentaaride RSS-voog. TrackBack URI

Lisa kommentaar

Rea- ja lõiguvahetused on automaatsed, e-postiaadresse ei näidata, HTML on lubatud: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>