Tagasi tööotsimise rindel

Eile olin ma siis väga tubli. Suutsin ärgata kell 6:00 ja käisin ka jooksmas. Seetõttu ma ka jõudsin rohkem.

Igaljuhul saatsin ma oma CV ja kaaskirja kuude ettevõttesse. Uuendasin tööotsimise portaalides oma CV-d. Kusjuures, ühe CV vastu tundis huvi üks ettevõte ja täna on mul siis seal töövestlus.

Selline kiire reageerimine tekitas natuke kahtlust. Ka selline rutakus, et eile helistati ja juba täna vestlus. Seega otsisin ma selle ettevõtte kohta infot. Tegemist on kallist kodutehnikat pakkuva ettevõttega, mis tegeleb peamiselt otsemüügiga. Eks ma seda aimasingi.

Ma tean, et see otsemüük mulle ei sobi. Kohe üldse ei meeldi. Kuid ma võtan seda töövestlust nagu treeningut. Sest eks see CV-de saatmine ja kaaskirjade koostamine ning mõnedel töövestlustel käimine muutub nüüd üheks osaks minu elus.

Selle ettevõtte, kuhu ma täna vestlusele lähen, kohta oli üsna palju negatiivset tagasisidet Internetis ning seda nii töötajatelt kui ka klientidelt. Eks sellise töö puhul ongi kõige olulisem töötaja sobilikkus ametisse. Kui seda müügitööd teeb inimene, kes usub müüdavasse tootesse ja kellele see töö meeldib ning sobib, siis on rahul mõlemad pooled (nii müüja kui ka klient). Leidsin ka selle ettevõttega rahulolevate inimeste kommentaare. Kuid neid oli tunduvalt vähem kui rahulolematuid. (See on seletatav esmalt juba sellega, et rahulolev inimene ei tunne vajadust kuhugi kirjutada. Tagasihoidlik eestlane hoiab kiituse ja positiivse tagasiside ikka enda teada.)

Kuid mina tean, et mulle see töö ei istu. Seega ei suuda ma tekitada ka kliendis positiivseid emotsioone. Peale selle ma ei usu sellesse tootesse. Mina isiklikult ei ole nõus maksma saadava kasu eest nii suurt summat. Taaskord argument minu mitte sobilikkuse kohta sellele töökohale.

Aga ma võtan sellest võimalusest, st võimalusest osaleda töövestlusel, maksimumi. Isegi, kui see saab olema katastroof on mul hea meel, et saan kodust välja. Värske õhk ja jalutamine on mulle alati hästi mõjunud. Hea on harjutada ka õigeks kellaajaks kuhugi kokkusaamisele jõudmist. Kui töö leian, siis tuleb taas aega austama hakata ja sellest ka rangelt kinnipidada. Ehk siis tuleb hakata elama kella järgi.

Rubriigid: Projekt: Töö otsimine. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>