Kas midagi uut?

Kusjuures ei ole midagi uut.

Jan aitas mul sidurikorvi, -ketta ja survelaagri ära vahetada. Õigem oleks vist öelda, et mina aitasin teda, sest ta tegi enamus tööst. Ma keerasin mõne mutri lahti ja teisaldasin väiksemaid detaile, nt aku aluse ja põhjakatte jne…

Reedel sain töötada, ametlikultr oli meil vabapäev, aga tööd on palju, seega oli võimalus ekstra-raha teenida. Keegi peab S-i trahvid kinni maksma ja tema jõulukingitused ka, seega on raha vaja, seega ma olin kohe nõus töötama.

Seega reedel pärast tööd läksin Jan’i juurde, sõin seal ja seejärel alustasime Kia lammutamist. Palju nalja sai. Minuga on alati tore, sest ma olen nii fantastiline inimene. (See viimane on natuke nali, ma ei ole endast nii heal arvamusel.)

Umbes nelja tunniga saime käigukasti maha. Tal ei ole kanalit ega tõstukit, seega tungi ja pukkide peal sai nokitsetud.

Ta oli auto all ja hoidis käigukasti, kuid ei mahtunud koos kastiga auto alt välja. Ma kartsin, et nüüd sureb ta seal käigukasti all ja haarasin ülevalt käigukastist kinni ja tõstsin ülesse. Ta ronis auto alt välja, arvas, et peab mind aitama, aga ma ütlesin, et jaksan hoida küll. Ja nüüd tuleb point: Ta oli meeldivalt üllatunud, et ma nii tugev olen. Avaldasin taas muljet, sügavat muljet.

Ega see Kia kast teab-mis raske polegi, aga see kõrgus oli tobe, noh liiga madalal oli ja seetõttu oli raske sellega majandada. Kuid me saime hakkama.

Ma natuke pingutasin üle ka. Esmalt oli see hirm, mistõttu rakendub eriline jõud. Kui inimene on surmaohus, siis suudab ta end ületada ja teha midagi üle inimlike võimete või nii… Tahtsin öelda, et järgmisel päeval, kui kasti tagasi panime, siis ma enam nii mugavalt seda kasti ei tõstnud. Pidin kõvasti musklit pingutama ja tundsin väsimust.

Ma ei hakka rääkima oma seljavalust. Ma ei ole veel nii tark, et oskan automaatselt oma jala- ja käelihaseid kasutada. Ma tean küll, et seljaga ei tohi tõsta, vaid selg tuleb hoida sirge ja jõud pigem jalgadele suunata või kätele… Aga noh, praktikas on ikka selg see, mis vatti saab, pärast oigan. :D

***

Järgmisel päeval panime Kia kokku. Kia sõidab. Sidurit tuleb veel sättida, reguleerida. Kia sidur on trossiga. Liiga peal on ja kulutab sidurit (st sidur libiseb). Konsulteerisin oma isaga ja ta väitis, et on sedasi. Täna või homme vaatame üle.

***

Mõned naljakad asjad garaažist.

Jan´l on üks ratastega alus, mille peal saab lamada ja auto alla sõita. Ma nimetasin seda oma voodiks. Kui ma põhjakaitset ära võtsin, siis ta ikka kontrollis, et kas ma magan või töötan.

Tema tööriistu nimetasin mänguasjadeks. Ma ei suutnud õiget mänguasja valida. Lehtsilmusvõtmed ja pandrunvõtmed ja pikendused. Mul puudub kogemus ja seega ei suutnud lennult tabada, et kuidas ma nendes kitsastes tingimustes mutrile lähenema pean, et milline mänguasi see kõige tõhusam oleks.

Siis suutsin veel 14.-le poldile 13.-e padruni otsa panna ja selle pika poldi lühikesse auku keerata. :D Ta ei olnud üldse pahane. Vaatas mind ja ütles lohutavalt: “Sa oled vist väsinud. Ikka juhtub.” Ma ise tundsin end lollina. Aga mulle nii meeldib, et tema mind lolliks ei pea. Üks-kõik, mis ma teen või ütlen, ta ei pea mind lolliks. Pigem on tal seisukoht, et olen tark ja nutikas ning vael harva teen mõne vea ning see on ok.

Alguses ta ütles, et oleks hea, kui ma teda aitaksin. Noh, annaksin mutrivõtmeid kätte jne.. Aga ma polnud nõus. Ma nõudsin, et ma teen poole tööst. Siis ta ütles, et ma keeraksin mõned kruvid lahti, et ma võin alustada. Ma tegin nalja, et kui ta mind rohkem ei suuna, siis varsti on mul kolb käes ja me peame tõdema, et käigukasti asemel olen mootori juppeks võtnud.

Kui me alustasime, siis palus ta mul kapott avada. Ma tegin nalja, et kapoti all on mootor, et käigukast on auto all, et miks see kapott nii vajalik on. :D Tegelikult polnud mul õrna aimugi, kui laiali tuleb auto võtta enne, kui käigukasti alt ära saab.

Ma oleks kohe käigukasti kruvid lahti keeranud ja asi ants. Aga terve rida juhtmeid on kinnitatud käigukasti külge ja starter oli ka seal küljes… Käigukasti ülemistele poltidele ligisaamiseks oli vaja maha võtta aku ja õhufilter, selle kopsik ja õhu-voolikud jne…

Nüüd ei taha sellist tööd jupp aega enam teha. Ma siin kaalutlen, et järgmine kord äkki teen rohkem ületunde (teenin ekstra raha) ja viin auto remonditöökotta. Seega töö oli ikka päris raske. Kui mina juba kaalutlen raha kulutamist, siis on asi ikka hull.

***
Töölt sain jõulukingi. Võib-olla tuleb pilt ka hiljem… Kaks veini ja palju šokolaadi. Veinid andsin emale. Šokolaade hävitan vaikselt.

20171221_161643

***

Inge sai ka oma jõulukingi. Reedel töötas ta koos Larsiga (pool päeva). Tavliselt Inge vaatab peeglit põlastava pilguga, aga nüüd sättis oma huuli ja silus kortse. See oli naljakas. Lars töötas toorkalas ja puhastas kala koos naistega. Tema liini ei saanudki tööle, sest kala polnud valmis. Polnud puhastatud selleks ajaks. See oli imelik päev.

***

Ma sain Taani juhiloa kätte, kehtib 6.12.2032. Lootsin, et kauem, aga see ka on ok.

***

Pilte on vaja joonistada. Kaks raamatut on läbi loetud, üks veel vaja lugeda.

***

Olen nüüd igapäev Jan’i juures käinud. Reedel käigikast maha, laupäeval auto kokku, pühapäeval testisime autot ja veendusime, et kõik jubinad on nii nagu vaja. Ja täna või homme see siduri reguleerimine. Tea, kas olen juba armunud või. Otsin põhjusi, et tema juurde minna. :D

***

Jõuludest ma väga ei hooli. Eile sain mõned kingitused. Väga kena. Mina ise küll kingitusi ei teinud. S-i tantsupartner oli siin ja ma joonistasin teda (Minu mõte oli see, et joonistan temast pildi, et siis S saab selle temale kinkida jõuluks… Aga S tegi mingi teise kingituse.). Tantsupartner oli pildiga väga rahul. Kohe hästi rahul. See on hästi.

***

Polegi midagi põnevat kirjutada.

***

Käin ikka jooksmas. Ema tantsupartner on vaimustuses, et kuidas ma sedasi saan. Vihma sajab ja tugev tuul on, aga mina ikka lähen ja ei tee teist näguni. Nagu täitsa tavaline asi mulle. Ta ütleb, et tema leiaks küll miljon vabandust, miks mitte minna. Minu jaoks on see nagu rutiin, nagu hammastepesemine. Ma lihtsalt teen.

Ma arvan, et kui sajaks nagu oa-varrest, et nagu ämbriga tuleks sealt vett alla, siis vist oleks natuke raske ja tuleks end sundida. Aga need väiksed sajud ja tuul, see mind küll ei peata. Täna pühkis mu teelt. Tuul oli külje pealt ja lükkas mu teelt minema. Pidin kõrvale astuma, et end püsti hoida.

***
Ma ei ole oma raamatut veel kirjutanud. See tuleks käsile võtta ja plaani panna.

Ma saan hakkama. Kõik on kontrolli all ja ok.

Ega rohkem teksti minust küll välja ei pigistaks. Ei ole midagi kirjutada. Teinekord jälle.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

2 kommentaari postitusele Kas midagi uut?

  1. äärelinna rohutirts kirjutab:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>