Minu väikse maailma lõpp

Jah. Mina nüüd kirjutan välja. Ma tean küll, et mõnel pole kodu ja mõni on surmavalt haige jne… Aga minul on ka halb ja mina tunnen, et täpselt sama halb. (Kuigi, kui ma ise oleksin suremas, siis vist ei tunduks praegune olukord nii tapvalt raske.)

Täna sai ettevõte 50-aastaseks. Meil oli ühissöömine. Plaani päraselt oleks see olnud tund-aega, aga ma suutsin seal olla 15 minutit. Rohkem ei kannatanud välja.

Mulle see ninnu-nännutamine ei meeldi. Ma tean, mida need mõrrad minust räägivad ja ma ei hakkagi nendega sõbrannatama. Pealegi mul ei ole nendega just millestki rääkida, sest majandusest nad midagi ei tea ja teiste eraelu ei ole minu teema. Ma ei oska kaasa rääkida ja täna polnud tahtmist ka kuulata.

Aga tõeline põhjus on Lars. Täna ta otsustas söögisaali tagasi tulla ja istus laua võrra edasi. Istub koos välismaalastest paariga (agentuuritöötajad). Lars ütles mulle, et eelistab üksi istumist ja siis teeb nii. Minu silma all istub. Teisel pool ruumi, minu selja taga on üks noormees, välismaalane ja istub üksi. Vahetagu tollega kohad või istugu sinna lauda.

Tema teguviisist lugesin mina välja, et ta ei suuda minuga ühe laua taga istuda. Mu nägu ei meeldi vist. Krt ma tundsin end vana, koleda ja põlatuna. Kuigi tegelikult ju põhjust poleks.

Ta valetab mulle otse näkku ja see ajab mind närvi. Pole ju põhjust nii teha. Lisaks, kui on probleeme, siis tulgu ja rääkigu. Leiame koos lahenduse. Aga rääkigu asjast, mitte mingist pseudo-jamast. Ma ei saa ju aidata lahenduse leidmisel, kui mulle visatakse valesid näkku.

Kui mu nägu ei meeldi, siis võin ju selja keerata. Kui hingeõhk ei meeldi… Kui minu energia või aura ei meeldi, siis äkki saan abiks olla inimeste ümber paigutamisel.

Mulle tundub, et ta arvab, et ta on maailma naba ja ma nii hullult tahan teda. Mis on ju tõsi, aga need märgid, mida ta loeb sedasi “et mina jahin teda”, ei ole nii… Ma tõesti väldin teda. Kui ma tahaksin tema läheduses olla, siis mina juba leiaksin viisi selleks. Poleks vaja üldsegi mitte kahelda selles. Ma tean, kust ma tema telefoninumbri saan. Ma oleksin võimeline tema lastega kontakti leidma… Miljon võimalust on. Aga ma ei tee seda. Sest see kaotus ei ole väärt seda võitu.

Ma tunnistan, et ta on mu peas. Haiglane. Ma satun kergesti inimestest sõltuvusse. Minu viga. Ma ei tea, kuidas see juhtus. Kui ma suudaksin, siis lõpetaksin selle, aga ma veel ei tea, kuidas…

Ühissöömisel istusid teised mehed ka sinna lauda ja Lars rääkis ja naeris kõva häälega. Ma ei suuda ta häält kuulda. Sedasi on teda ju raske vältida… Seega ei suutnud ma seal kauem olla.

Igatahes… Kui ta üle mu laua istub, seljaga minu poole, vaid 1-1,5 meetrit minust kaugemal, siis see ei aita mind. Nüüd häirib tema mind. Kui ma istuksin teisele poole lauda, tema vanale kohale, siis ta arvaks, et ma tahan tema lähedal olla. Seega nii ei saa. Kui ma räägiksin Ragnariga ja paluksin tal minu lauda istuda, et Lars saaks tema laua hõivata, siis Lars mõtleks, et ma otsin temaga kontakti. Otsin põhjust, et temaga suhelda… See on haige…

Nüüd kui ta söögisaalis on, siis on veel see probleem, et tema läheb 5 minutit enne pausi lõppu minema. Mina ka, aga kui me koos läheme või lühikese ajase vahega, siis rahavas hakkab rääkima… Ma ei kannata, kui kuulen tema nime. Ma ei taha teada…

Ma tean, et see on haiglane, mis minuga toimub… Ma tahaks ta peale karjuda, tahaks teda lüüa. Tahaks, et ta mind kuulaks, et ta mind mõistaks. Aga samas, kui ma kujutan endale ette, et saan temaga kokku, siis ei oskaks ma midagi öelda. Pole nagu kusagilt alustada. Siis löön käega.

Minu plaan on teda vältida, aga see on raske, kui ta üle laua seljaga minu poole istub ja ma pean liini peal töötama (tema lähedal, st esmaspäeval). Ma püüan vastupidada ja tugevat mängida, äkki ta annab järgi ja kolib oma kompkasse tagasi.

Ma arvan, et ühe pausi ajal ta istus oma vanale kohale ja luges ajalehte ning kui mina tulin, siis jättis ajalehe lauale ja pööras ümer. Selg minu poole ja justkui teises lauas. Ma pole kindel, aga kui ta tõesti nii tegi, siis on see küll lapsik. Ja ilmselgelt püüab ta mulle ja kõigile näidata oma ebasümpaatiat minu vastu.

Võib-olla ma kujutan vaid ette, aga ma tunnen, et ta on pahatahtlik minu suhtes. Ma ei mõista miks. Mida halba ma talle olen teinud? Miks inimesed mind vihkavad?

Ma olen ju armas ja vaikne inimene. Ainus, mida ma tahan on vaikus ja rahu.

Tundke nüüd kõik mulle kaasa.

See on hea, et mul seal nii halb on olla. See annab tõuke, et teine töö leida. See paneb pingutama, rebib mugavustsoonist välja.

Vahel tahaks Larsile pahasti öelda ja tuletada talle meelde seda suudlust ja värki. Aga ei. Ma ei taha nii madalale laskuda. Ise olin loll, et temaga kontakti otsisin. Teadsin, et saan kõrvetada. Nüüd on paha. Aga… Ma arvestasin, et selle halva olemise juures on hea külg see, et ma ei jää sinna ettevõttesse kinni. :D

Oleks ma teadnud, et nii raske on seda taluda, siis poleks teinud. Aga hea on, et ei teadnud. :D Vahel on hea olla loll ja naiivne. Proovin/Katsetan asju, mis näivad normaalsetele inimestele võimatuna. :D

Tegelikult on kõik hästi. Kurk hakkab haigeks jääma, aga üldiselt olen terve ja füüsiliselt ok. Töö on ja tegevust on. Kuigi pööning on sassis ja enesehinnang nulli-lähedal, siis… Ma ikkagi saan hakkama. Lakun oma haavu ja lasen aga edasi.

Aeg parandab kõik haavad. On seda teinud varem ja teeb seda ka hiljem.

Ma tean, et ühel päeval see Lars nurrub mu ukse taga. Alati on nii olnud. Tuleb lihtsalt kannatlik olla ja oma eluga edasi minna. See saab olema magus.

Seega jätkuvalt erialase töö otsingul ja enese harimisel. Püüan end leida ja hakata end väärtustama. Ma pole must väetis, olen inimene ja väga ok inimene. :) Erinev, aga siiski ok.

Tõstan oma tee-kruusi eriliste inimeste auks. Julgem olla erinev!!! :)

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Üks kommentaar postitusele Minu väikse maailma lõpp

  1. Roland kirjutab:

    Sa ei pea olema keegi, kes sa olla ei taha. Tahad olla äge? Ole äge! Miks sa siiani seda pole teinud? Meeldib gaasi vajutada? Kardiradu pole Taanis, kus oma petrolhead’ i (petroolipea eesti keeles?) tõestada? Kui see ka pole Sina, siis kes või mis oled? Oled lõpetanud TTÜ magistratuuri majanduses – pole midagi nende teadmistega peale hakanud või eksin?

    Mina mäletan Minnyt väga hästi. Teotahteline ja haritud naine. Mis Sinuga juhtus? Julgus sai otsa?

    Lars pole kohe kindlasti objekt/subjekt, kellega ühte lauda minna ja teha negatiivseid toiminguid vihjamisi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>